x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Sandu: Propunerea LPF, 18 echipe în Liga I, a fost făcută de incompetenţi

Mircea Sandu: Propunerea LPF, 18 echipe în Liga I, a fost făcută de incompetenţi

05 Aug 2013   •   15:30
Mircea Sandu: Propunerea LPF, 18 echipe în Liga I, a fost făcută de incompetenţi
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, că propunerea LPF făcută în cadrul Comitetului Executiv al FRF, conform căreia Liga I să aibă 18 echipe în sezonul 2013/2014, a fost făcută de incompetenţi, precizând că el a votat împotriva acesteia şi împotriva barajului dintre Rapid şi Concordia, informează mediafax.ro.

Şeful de la Casa Fotbalului a explicat, luni, într-o conferinţă de presă, că LPF a propus în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie ca în Liga I să fie tot 18 echipe şi nu 17 câte au rămas după procesul de licenţiere şi după ce TAS a dat dreptate clubului Universitatea Cluj. Sandu susţine că meciul de baraj între Rapid şi Concordia, organizat pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe în primul eşalon, nu trebuia să aibă loc şi campionatul ar fi trebuit să înceapă cu 17 echipe.

"La Comitetul Executiv din 6 iulie şi la cel de mai devreme, din 21 iunie, am militat pentru respectarea regulamentului şi al statutului federaţiei, în sensul că niciunul dintre cele două cluburi nu îndeplineau condiţiile de a participa în Liga I, şi mă refer la Rapid şi la Universitatea Cluj. Universitatea Cluj a introdus acţiune la TAS şi ulterior a avut câştig de cauză. În data de 6 iulie a fost acceptată în competiţie. Tot în 6 iulie, s-a votat - şi după părerea mea nu trebuia să aibă loc acest vot - pentru că tot ce s-a pregătit la ligă ca documentaţie, după părerea mea a fost o lucrare incompetentă, făcută de persoane incompetente... S-a supus la vot, fiind opt membri prezenţi... Astăzi pot să vă spun că singurul vot împotrivă a fost votul meu, argumentat şi de documente, atât pentru 18 echipe, cât şi pentru baraj. Am susţinut şi am votat împotriva propunerii pe care a făcut-o Doru Costin, aceea de a se disputa barajul. Am votat împotriva propunerii făcute de ligă pentru 18 echipe şi am votat împotriva barajului. Din păcate, au fost şapte voturi la unu şi majoritatea decide, aşa că am dat drumul hotărârii. Şi astăzi spun că nici Concordia, nici Rapidul nu îndeplinesc condiţiile de a participa în Liga I", a spus Sandu.

Preşedintele FRF a anunţat că a fost pusă în practică, luni, de Comitetul de Urgenţă al FRF, hotărârea TAS din 2 august, conform căreia Concordia Chiajna înlocuişte clubul Rapid în Liga I.

"Comitetul de Urgenţă al FRF s-a reunit astăzi şi a luat act de hotărârea TAS în dosarul Concordia Chiajna vs FRF şi FC Rapid. În conformitate cu decizia mai sus menţionată dispune integrarea în campionatul naţional Liga I a CS Concordia Chiajna în locul FC Rapid. LPF urmează a aplica în concret decizia TAS de la Lausanne cu privire la participarea clubului Concordia Chiajna în Liga I. Este logic să punem în executare, conforma statutului FIFA şi al nostru hotărârea TAS-ului", a adăugat Mircea Sandu.

TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie. 

×
Subiecte în articol: mircea sandu rapid concordia chiajna frf tas