x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mutu, decisiv sau spectator

Mutu, decisiv sau spectator

de Mihai Igirosanu    |    24 Mar 2011   •   21:20
Mutu, decisiv sau spectator
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

158076-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan-rk-7298.jpgDelegaţia echipei naţionale a ajuns aseară la Zenica, însă atmosfera din cadrul lotului nu este dintre cele mai bune.

Revenit cu surle şi trâmbiţe prin­tre tricolori şi erou principal în ultimele zile, Adrian Mutu ar putea rata confruntarea de mâine seară, de la Zenica, contra Bosniei. Atacantul Fiorentinei nu s-a antrenat ieri, acuzând febră puternică. Surse din interiorul echipei naţionale susţin că a contactat un virus gripal şi că se află sub un tratament intensiv. Dincolo de faptul că informaţiile sunt destul de vagi, un verdict în privinţa folosirii lui Mutu va fi dat astăzi, după antrenamentul oficial, când se speră, totuşi, ca „Briliantul” să fie refăcut şi să se pregătească normal.

Absenţa lui Mutu ar ar fi ca o lovitură în moalele capului pentru selecţionerul Răzvan Lucescu, care şi-a mulat toate schemele ofensive din ultimele şedinţe tehnico-tactice pe cuplul Mutu – Marica. Atacantul Fiorentinei a mai avut o problemă similară şi în urmă cu doi ani, când a ratat meciul amical de la Budapesta, contra Ungariei, tot din cauza unei viroze. O altă problemă este răceala pe care o acuză căpitanul tricolorilor, Cristian Chivu, care s-a pregătit se­parat la ultimele două şedinţe de pregătire. De asemenea, anunţat şi el titular, căpitanul Timişoarei, Dan Alexa s-a simţit rău la ultimul antrenament, desfăşurat pe stadionul Dinamo, însă prezenţa sa la Zenica nu pare a fi în pericol.

Altfel, delegaţia României a decolat ieri spre Sarajevo, la ora 17:00, de pe aeroportul Henri Coandă şi a parcurs drumul până la Zenica cu autocarele. Mutu a părut relaxat la plecarea spre Bosnia, iar accidentarea sa ar putea fi şi un tertip lansat pentru a înşela vigilenţa adversarilor. Naţio­nala va fi cazată la Hotelul Zenica, acolo unde selecţionerul va susţine şi conferinţa oficială de presă. Antrenamentul oficial de pe stadionul Bilino Polje se va desfăşura în această seară, la ora 18:30.

Dzeko e optimist
Vedeta naţionalei Bosniei, atacantul la Manchester City, Edin Dzeko (foto) a prefaţat confrun­tarea cu România într-un interviu acordat cotidianului bosniac Nazavisne Novice. „Ştim cu toţii că România e o echipă puternică şi nu ne va fi uşor să câştigăm. Totuşi, nu cred că trebuie să discutăm prea mult despre jocul lor, trebuie doar ca noi să ne facem treaba cât mai bine. Fără îndoială că România e o echipă tare şi care e obligată să câştige la Zenica, pentru că e ultima lor şansă de a reveni în lupta pentru calificare, Trebuie să ne gândim că, în cazul unui eşec pe teren propriu, România devine principala contracandidată la locul doi în grupă. Presiunea este mare. Ştiu că terenul de la Zenica va fi într-o stare mult mai proastă decât în meciurile trecute, dar noi ne-am obişnuit şi ar putea fi în avantajul nostru”, a spus Edin Dzeko. Bos­nia e favorită la casele de pariuri, la Public Bet având cotă de 2,4, în timp ce victoria României are 2,9.

Grupa D
Azi
22:00    Luxemburg – Franţa
Digi Sport
Mâine
20:15    Bosnia – România Pro TV
21:00    Albania – Belarus

Clasament
1. Franţa    4    3    0    1    6-1    9p
2. Belarus    4    2    2    0    3-0    8p
3. Albania    4    1    2    1    3-4    5p
4. Bosnia    3    1    1    1    4-3    4p
5. România    3    0    2    1    1-3    2p
6. Luxemburg    4    0    1    3    0-6    1p

Etapa viitoare (29 martie):
România – Luxemburg

×
Subiecte în articol: fotbal intern