x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Numai Gigi a văzut ofsaid

Numai Gigi a văzut ofsaid

04 Aug 2010   •   00:00
Numai Gigi a văzut ofsaid
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Vicepreşedintele CCA, Dan Petrescu, a vorbit ieri despre greşeala asistentului Ioan Onicaş (foto) la meciul cu Universitatea Craiova, în vreme ce preşedintele Vasile Avram a lăsat clar de înţeles că omul care a anulat eronat un gol oltenilor va fi suspendat pe o perioadă lungă. "Onicaş a greşit, dar este o fază extrem de grea, pentru că în situaţia în care un jucător iese şi altul intră se întâmplă totul în fracţiuni de secundă. La experienţa lui, nu avea voie să greşească.

El a zis că a fost păcălit de acea «forfecare». Dacă nu eşti prompt, ai pierdut momentul prielnic pentru a lua o decizie. Dacă nu exista faza de la Steaua - Universitatea Craiova, era o etapă satisfăcătoare pentru arbitri." Nici celălalt asistent, Mircea Orbuleţ, nu a scăpat de mustrările lui Petrescu. "Orbuleţ nu a aplicat principiul fazei «aşteaptă şi vezi» şi s-a grăbit să semnalizeze un ofsaid. Trebuia să se abţină de la semnalizare şi să urmărească faza", a subliniat cel poreclit "Fibră".

La rândul său, preşedintele CCA, Vasile Avram, a spus: "Onicaş are o experienţă de 14 ani, a mai avut greşeli de-a lungul carierei, dar nu atât de mari şi de grave. Am discutat cu el personal, iar cine tratează cu superficialitate fazele va avea timp de gândire îndelungată, exact cum s-a întâmplat şi la Cupa Mondială. Arbitrul central al partidei, Marius Avram, nu are nici o vină. Regretăm enorm unele greşeli inexplicabile". Singurul om care continuă să susţină că golul prin care oltenii ar fi condus în Ghencea cu 2-0 în minutul 57 a fost neregulamentar este creditorul Stelei, Gigi Becali. "Nu că e fază grea, e ofsaid jumătate de metru! Dacă te uiţi fără încetinitor, în viteză, se vede clar, jumătate de metru. Rămân la opinia că e jumătate de metru ofsaid!", a spus Gigi Becali într-o intervenţie la matinalul de pe sport.ro.

×
Subiecte în articol: liga i