x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oamenii preşedintelui Burleanu. Seamănă perfect. Vorbe și nimic

Oamenii preşedintelui Burleanu. Seamănă perfect. Vorbe și nimic

de Mihai Igirosanu    |    14 Oct 2014   •   20:16
Oamenii preşedintelui Burleanu. Seamănă perfect. Vorbe și nimic
Sursa foto: Agerpres

Selecţionerul de la naţionala under19 s-a remarcat prin atacul penibil asupra lui Hagi și s-a făcut de râs în grupa preliminară
Strategie, proiecte, multe vorbe corporatisto-politico-ieftine, multe deplasări lungi și pe diurne bune, plus răspunsuri la atacurile justificate venite din exterior. Cam astea sunt până acum “realizările” noii echipe de la Federaţia Română de Fotbal, condusă de preşedintele Răzvan Burleanu. În urmă cu puţin timp, omul care ocupă deocamdată inutil biroul numărul 1 de la Casa Fotbalului a organizat o conferinţă de presă pompoasă, în cadrul căreia a prezentat antrenorii de la echipele naţionale de tineret și juniori. Evident, au fost aruncate vorbe mari, s-a vorbit despre proiecte, strategii și ne cerem scuze pentru că am repetat începutul textului.

Priviţi cui i s-a încredinţat viitorul
S-a “remarcat” atunci unul dintre oamenii căruia Burleanu i-a încredinţat lotul reprezentativ Under 19. Îl cheamă Doru Isac. Normal că habar n-aveţi cine e și ce înseamnă în fotbal. Fără ca informaţiile să aibă vreo importanţă, omul a antrenat pe la juniorii unui club din Qatar sau a fost angajat să lucreze tot la acest nivel pe la Federaţia statului respectiv. A mai trecut și prin Singapore. Cam atât. Lumea a auzit de el atunci când, într-un interviu, l-a atacat dur și penibil pe Gică Hagi. “Să ştiţi că eu l-am iubit pe jucătorul Hagi, l-am respectat, am fost fanul lui. Dar ca antrenor nu îl cunosc, nu l-am descoperit încă. Eu nu sunt selecţionerul care să îi răspundă la telefon lui Hagi și care să primească ordine, ia-l pe ăla, pe ăla și pe ăla!'. O fi fost aşa obişnuit, dar nu ţine cu mine. În general, îmi văd de treburile mele și am atât de multe de aflat, încât mi-e greu să iau lecţii de la Hagi”, a spus, printre altele, antrenorul de la Under 19. Zilele trecute, în Georgia, omul a condus naţionala respectivă în grupa de calificare la turneul de elită. A început cu un glorios 0-1 împotriva reprezentativei similare a Ciprului, a continuat cu un onorabil 0-1 contra Muntenegrului și a încheiat cu un spectaculos 1-3 în faţa Georgiei. Rezultate fireşti, dacă ţinem cont de faptul că omul declarase înaintea competiţiei, în același interviu, că “nu vreau să fiu pesimist, dar trebuie să ne obişnuim cu înfrângerile naţionalelor”. “Sigur îmi dau demisia”, se pare că ar fi spus omul nostru după prestaţiile jalnice de pe teritoriul gruzin. Cam asta a fost povestea. Concluziile despre viitorul fotbalului românesc în “domnia” Burleanu încă nu pot fi trase. E prea devreme. Oamenii de la FRF încă ticluiesc strategii. Au nevoie de timp și înţelegere.

×