x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Obiectiv: promovarea în elită

Obiectiv: promovarea în elită

de Florin Gongu    |    14 Sep 2010   •   00:00
Obiectiv: promovarea în elită
Sursa foto: Raed Krishan/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, şi cel al echipei Ecuadorului, Raul Viver, au efectuat nominalizările în vederea meciului de Cupa Davis din 17-19 septembrie, de la Bucureşti.



O primă întâlnire cu protagoniştii va avea loc azi, la prezentarea echipelor, programată la Centrul Naţional de Tenis. Echipa României îi are în componenţă pe Victor Hănescu (29 de ani, locul 54 ATP la simplu), Victor Crivoi (28 de ani, locul 171 ATP la simplu), Horia Tecău (25 de ani, locul 21 ATP la dublu) şi Adrian Ungur (25 ani, locul 127 ATP la simplu). Jucătorii selecţionaţi ai Ecuadorului sunt Nicolas Lapentti (34 ani, locul 141 ATP la simplu), Giovanni Lapentti (27 ani, locul 243 ATP la simplu), Ivan Endara (22 ani, locul 391 ATP la simplu) şi Emilio Gomez (18 ani, locul 726 ATP la simplu). Modificări în privinţa jucătorilor nominalizaţi pot apărea până cel târziu joi, 16 septembrie, cu o oră înaintea tragerii la sorţi.

"Echipa noastră de Cupa Davis porneşte din nou la drum, în tentativa de a reveni acolo unde îi este locul: în Grupa Mondială, mai ales că am avut parte şi de o tragere la sorţi favorabilă, cu o echipă a Ecuadorului pe care, cu şapte ani în urmă, o echipă română mult mai tânără şi mai neexperimentată o învingea pe teren propriu, depăşind inclusiv inconvenientul altitudinii ridicate, cu care gazdele de atunci erau mult mai bine acomodate. Acum, avem în plus şansa de a juca acasă, în premieră la Centrul Naţional de Tenis, locul unde baieţii noştri se antrenează de fiecare dată când se află în ţară", a spus Ruxandra Dragomir, preşedintele FR Tenis.

×
Subiecte în articol: stiri