x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ocazia reabilitării

Ocazia reabilitării

de Mihai Igirosanu    |    07 Sep 2010   •   00:00
Ocazia reabilitării
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Pe lângă importanţa aproape capitală pe care o are în privinţa calificării la Euro 2012, meciul din această seară reprezintă şansa tricolorilor de a demonstra că nu au căzut definitiv în categoria echipelor de umplutură din fotbalul european.

În faţa României se va afla echipa care vinerea trecută a uimit pe toată lumea, triumfând la Paris, dar pe care în preliminariile pentru Euro 2008 o învingeam de două ori, cu un identic 3-1. Bieloruşii nu s-au schimbat prea mult, se bazează tot pe geniul lui Aleksandr Hleb sau pe nucleul Bate Borisov. Problema e că ne-am schimbat noi. Suntem mai jos decât ne puteam închipui că vom ajunge, iar alunecarea pare să fie abia la început.

La conferinţa de presă de ieri, căpitanului Cristi Chivu i-au dat lacrimile: "Am venit aici după o perioadă în care am decis să tac, pentru că mă cuprinsese o lehamite. Vreau să spun că mi se pare incorect ca Răzvan Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut vreodată echipa naţională, să fie umilit. Am şi avem onoare, lucrăm cu unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut naţionala. Sunt aici pentru a-mi şi a ne asuma rezultatul cu Albania şi pentru a înţelege că nu este vina antrenorului pentru că am avut 1-0 în minutul 80 şi am luat gol dintr-o fază fixă. Trăiesc într-o ţară pe care încep să o înţeleg din ce în ce mai puţin. Îmi era uşor să renunţ, îmi spuneau oamenii că aş putea să-mi bag picioarele şi să trăiesc liniştit acasă, alături de soţie şi de copii, dar sunt aici pentru că eu cred în naţionala României", a fost discursul lui Chivu, care a a fost suspendat pentru meciul cu Albania.


Vor victorie
Fundaşul bielorus Aleksandr Martinovici a declarat că naţionala Belarusului va juca azi la victorie: "Acum avem o şansă bună. Meciul lor cu Albania nu oferă o imagine completă a echipei României. Ca să putem vorbi despre şanse la calificare e necesar să luăm marţi toate cele trei puncte. Sper că suporterii vor fi alături de noi, victoria asupra Franţei ne conferă încredere. Dacă la meciul cu România nu se umple stadionul, atunci când?".

GRUPA D
Belarus - România
(20:30, Digi Sport)
Albania - Luxemburg
(21:15)
Bosnia - Franţa
(22:00, Digi Sport Plus)

Clasament
1. Bosnia 1 3-0 3p
2. Belarus 1 1-0 3p
3. Albania 1 1-1 1p
4. ROMÂNIA 1 1-1 1p
5. Franţa 1 0-1 0p
6. Luxemburg 1 0-3 0p

Etapa viitoare
(8 octombrie):
Luxemburg - Belarus; Albania - Bosnia
(9 octombrie):
Franţa - România

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012