x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Oltenii îşi iau mâine seară adio de la fostul Central

Oltenii îşi iau mâine seară adio de la fostul Central

de Mihai Igirosanu    |    03 Dec 2014   •   15:00
Oltenii îşi iau mâine seară adio de la fostul Central

Joi, de la ora 20:30, în “sferturile” Cupei României, CS U Craiova – Steaua, ultimul meci înaintea demolării stadionului Ion Oblemenco
Cetatea Băniei va trăi mâine seară unul dintre cele mai emoţionante momente din ultimii mulţi ani. În cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, CS U Craiova evoluează de la ora 20:30 împotriva campioanei Steaua, iar mii de olteni vor umple pentru ultima oară tribunele stadionului lor drag, fostul Central şi actualul Ion Oblemenco, aşa cum a fost numit în 1996. După confruntarea cu cea mai titrată echipă din fotbalul românesc, arena inaugurată la 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci de tineret între România şi Polonia, va fi demolată, iar pe locul ei va începe construcţia unei arene ultramoderne. Pe lângă miile de suporteri, la meciul CS U Craiova – Steaua vor asista aproape toate fostele glorii ale Craiovei Maxima, cei care au scris istorie pe una dintre cele mai încărcate de istorie arene ale României.

Amintirile Craiovei Maxima
Fosta mare glorie a Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, a prefaţat jocul cu Steaua, dar a depănat şi câteva amintiri: “Steaua este campioana, cu prezenţe în ultimii ani în cupele europene. Au o echipă puternică, cu un lot valoros. Având în vedere forma bună pe care o arată echipa Universităţii şi faptul că jucăm acasă, având tribunele alături, sunt premise ca balanţa să încline în favoarea noastră”. “Amintiri? Se întâmpla în 1977, aveam 16 ani şi jumătate, eram pe banca de rezerve atunci când am învins Steaua cu 2-1 pe Republicii. Era prima Cupă pe care o câştiga Universitatea. În sufletul meu se împleteau bucuriile copilăriei, ale tânărului jucător şi ale suporterului Universităţii. În Cupă nu am marcat, ci în campionat, în una dintre cele mai frumoase victorii, în Ghencea, când i-am bătut cu 3-1, în 1982”. La rândul său, Costică Donose a declarat: “Ca de obicei este un meci deosebit de celelalte, dat fiind faptul că Steaua este una dintre rivalele noastre de tradiţie, iar în ultima perioadă a demonstrat că este cea mai bună echipă din campionat. Şi, pe deasupra, meciurile din Cupă diferă faţă de jocurile din campionat prin faptul că se poate ajunge în prelungiri, chiar şi la penalty-uri. Merg pe victoria noastră, gândindu-mă că echipa noastră e mai odihnită. Să fie 2-1, ca-n finala Cupei din 1977”. Fostul decar al Universităţii a adăugat: “Cea mai mare bucurie a fost câştigarea Cupei României în 1977, pe Republicii. Un joc la finalul căruia evoluţia mea a fost elogiată”. Celebrul “Negoro”, Nicolae Negrilă apreciază că Brandan şi colegii săi au câteva avantaje înaintea duelului cu Steaua: “Va fi un meci greu, de angajament. Dar echipa este în formă, iar suporterii dacă vor fi ca în vremea noastră, alături de echipă din primul până în ultimul minut, putem învinge. Îmi doresc să fie din nou sărbătoare pe Oblemenco, ca odinioară”. Un moment memorabil din duelurile cu Steaua care-i apare în prim-plan lui “Negoro”? “Duelul cu extrema lor stângă, Costică Zamfir. Ce lupte am avut cu el, cât m-a alergat, dar de cele mai multe ori i-a fost imposibil să treacă de mine”.

×