x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Orăcăie „finu’”. Vine derby-ul!

Orăcăie „finu’”. Vine derby-ul!

de Mihai Igirosanu    |    13 Apr 2011   •   22:01
Orăcăie „finu’”. Vine derby-ul!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

161057-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20101112163731028.jpgPreşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a reapărut brusc în zgomotosul peisaj mediatic. Coincidenţă sau nu, omul numărul 2 din Ştefan cel Mare a revenit în ţară tocmai în apropierea derby-ului foştilor „granzi” şi actualelor echipe de pluton din Liga 1, Steaua – Dinamo. Prezent la Tribunalul Bucureşti, acolo unde a fost din nou audiat în interminabilul caz „Dosarul transfe­rurilor”, Borcea s-a dezlănţuit în primul rând la adresa selecţionerului.

Asta cu toate că a lipsit de la şedinţa Comitetului Executiv, acolo unde ar fi putut într-adevăr să aibă un cuvânt de spus. Aşa însă, absent de la Casa Fotbalului din motive de SUA, Miami, surplus de mercur în sânge sau altele necunoscute, vorbele lui Borcea nu reprezintă decât clasica poluare fonică din fotbalul românesc: „Răzvan Lucescu numai voi, presa, îl vedeţi selecţioner. Am ajuns alături de Burkina Faso şi celelalte echipe din lumea a patra. Dacă eram la Comitetul Executiv, sigur pleca Răzvan Lucescu. Nu ştiu cum a admis Comitetul Executiv să se facă un raport al echipei naţionale şi să nu fie prezent selecţionerul, să plece la un meci al celor de la Şahtior, la Barcelona. Sigur meciul cu Bosnia va fi ultimul pentru Răzvan Lucescu. Dacă orice conducător i-ar spune antrenorului său ce a spus Mircea Sandu despre Răzvan Lucescu, acel antrenor şi-ar da demisia. Şi Olăroiu, şi Dan Petrescu, împreună cu Victor Piţurcă, sunt mult mai buni decât Răzvan Lucescu”.

Atac la Prefectură
Dacă tot este la capitolul orăcăieli inutile, Cristi Borcea nu putea să rateze subiectul Steaua – Dina­mo, derby-ul pentru care oficialul dinamovist crede că trăieşte toată suflarea stelistă sau dinamovistă. „E exclus să jucăm fără suporteri pe Ghencea. Poate prefectul nu ştie ce e ăla fotbal sau ce înseam­nă un Dinamo – Steaua. Suporterii noştri trăiesc un an de zile pentru aceste două jocuri. Am întrerupt tratamentul la Miami şi am venit ca să fiu alături de echi­pă. Nu vreau să mă facă de râs şi am încredere că nu vom mai pierde nici un meci până la final.”

×
Subiecte în articol: fotbal intern