x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Pablo De Lucas, fotbalist, de la tată, de la bunic, de la toţi unchii

Pablo De Lucas, fotbalist, de la tată, de la bunic, de la toţi unchii

de Mihai Igirosanu    |    06 Oct 2014   •   13:08
Pablo De Lucas, fotbalist, de la tată, de la bunic, de la toţi unchii

Unul dintre cei mai importanţi jucători ai Petrolului şi printre cei mai valoroşi “stranieri” din Liga 1, spaniolul Pablo De Lucas şi-a dezvăluit poveştile

Fiu de fotbalist, un om cu coloană vertebrală, un bărbat elegant, Pablo de Lucas şi-a ales singur drumul în viaţă. A primit ştafeta de la tatăl său în fotbal şi a ales acelaşi drum ca şi acesta. Cu un aer deschis, De Lucas a acceptat invitaţia nostră şi ne-a povestit cum a început pasiunea despre fotbal. Mijlocaşul de 28 de ani al Petrolului a ajuns în România în urmă cu un an de zile după ce a reuşit să îl impresioneze prin tehnica lui pe Cosmin Contra. A venit, a demonstrat şi continuă să demonstreze la fiecare partidă că este un om de bază al echipei ploieştene. Înconjurat de mirosul cafelei, ibericul începe să vorbească după ce ia o gură de cafea şi de apă plată.

■ Jurnalul Naţional: Cum a început pasiunea pentru fotbal?
■ Pablo De Lucas:
“Pasiunea mea pentru fotbal am moştenit-o din familie. Tatăl, bunicul şi toţi unchii mei au jucat fotbal. Din rădăcini am această pasiune pentr sport. Toţi bărbaţii din familia mea au ales acest drum spre fotbal”

■ Dacă nu erai fotbalist, unde erai acum?
■ “Să fiu fotbalist a fost visul meu de mic. Am văzut asta în familie şi mereu mi-am dorit să ajung să joc şi eu. Dacă nu eram fotbalist chiar nu ştiu ce altceva aş fi făcut”

■ Ai mai jucat si pe un alt post în afară de mijlocaş?
■ “La început am fost atacant, dar eram foarte lent şi ceilalţi colegi mereu îmi spuneau să mă dau la o parte. Apoi am jucat pe postul de mijlocaş şi am văzut că mă potrivesc. Am rămas să joc pe acest post şi recunosc că îmi place mult această poziţie”

■ Te afli în România de mai bine de un an de zile. Consideri că este vreo diferenţă între fotbalul românesc şi cel spaniol? Dar între suporteri?
■ “Între fotbalul românesc şi cel spaniol este o diferenţă foarte mare. Primera division este un campionat foarte puternic şi cu un potential foarte mare. Aş putea spune că fotbalul spaniol este la acelasi nivel cu cel din Anglia şi Germania. În România, fotbalul începe încet încet să crească. Cu siguranţă, primele echipe din Liga 1 ar putea să joace în campionatul Spaniei. Legat de suporteri, aici văd că există mai mult respect din parte lor pentru jucători. Suporterii sunt aproape de echipe şi le susţin pe acestea cu foarte multă dragoste. Sunt foarte fericit să văd interesul ridicat al suporterilor la fiecare partidă. La Petrolul am întâlnit nişte suporteri extraordinari care sunt alături de noi mereu.
Contează foarte mult pentru noi să ştim că avem susţinere din partea lor”

■ Care crezi că sunt echipele care vor termina în fruntea clasamentului după primul tur?
■ “Eu cred că până la urmă vom termina la fel ca până acum. Steaua, Astra, Petrolul şi Cfr Cluj. Am văzut că sezonul acesta, Cfr-ul este o echipă foarte bună. Între aceste echipe va fi lupta finală pentru titlu”

■ Vom vedea pe viitor o echipă a Petrolului mult mai ofensivă ca până acum?
■ “Eu cred că Petrolul a fost mereu o echipă ofensivă. Chiar dacă am schimbat mai mulţi antrenori, Petrolul a continuat să fie la fiecare partidă o echipă ofensivă. Am avut partide în care am condus detaşabil precum cele cu Botoşani, Iaşi sau Craiova.”

Fan Guardiola şi Lucian Sînmărtean!
■ De când ai venit la Petrolul s-au tot schimbat antrenorii? Cum ţi se pare Gigi Mulţescu şi cum ai lucrat cu Răzvan Lucescu?
■ “Toţi antrenorii pe care i-am avut până acum sunt diferiţi. Fiecare are metodele lui, dar eu încerc mereu să învăţ de la fiecare ce e mai bine. M-am înţeles bine cu fiecare antrenor pe care l-am avut. Niciodată nu am crezut în vreun antrenor că el este cel mai bun deoarece toţi au avut lucruri bune. Cred că important e să îţi înţelegi antrenorul, să crezi în el şi să fi alături de el.”

■ Ce jucători ţi se par cei mai buni din campionatul românesc?
■ “Juan Albin, Felipe Teixeira, Lucian Sanmartean şi Florin Lovin mi se par cei mai echilibraţi jucători din campionatul românesc”

■ Ce obiective are Petrolul pentru acest sezon?
■ “În primul rând trebuie să ajungem în finala Cupei şi apoi trebuie să câştigăm cât mai multe partide ca să ne luptăm pentru titlu. Mi-ar plăcea să jucăm o finală de Cupă cu Steaua. Ar fi foarte frumoasă o asemenea partidă”
Dacă Steaua ţi-ar face o ofertă, ai pleca de la Petrolul?
“Sunt la Petrolul Ploieşti şi consider că sunt la o echipă extrem de bună. Nu m-am gândit niciodată la un schimb la Steaua. Ca să fac o comparaţie cu fotbalul spaniol aş putea spune cu siguranţă că Petrolul nu e Getafe şi Steaua nu e Real Madrid. Petrolul şi Steaua sunt două echipe la fel de puternice. Nu am de ce să plec de la Petrolul. Îmi place aici şi vreau să ajut echipa la câştigarea a cât mai multor titluri”

■ Ce antrenor îţi place cel mai mult?
■ “Îmi place foarte mult Josep Guardiola. Este un antrenor cu o tehnică diferită. E antrenorul cu care poţi câştiga totul.”

×