x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ping-pong cu Vali Găman

Ping-pong cu Vali Găman

de Dragos Stoica    |    31 Ian 2011   •   13:22
Ping-pong cu Vali Găman
Sursa foto: /Intact Images

149221-intact-imagesgazeta-sporturiloralex-nicodim20101005112624003.jpgPlecat de la antrenamentele Universităţii de două săptămâni fără aprobarea clubului, Valerică Găman este cu un picior în curtea lui Vitesse Arnhem. Deşi memoriul prin care solicita să fie declarat jucător liber a fost amânat cu o săptămână şi urmează să fie judecat marţi, fundaşul a fost ieri prezentat pe site-ul oficial al olandezilor drept unul dintre ultimii veniţi. „Vitesse este în ultima parte a negocierilor pentru fundaşul Vale­rică Găman. Luni, clubul va definitiva ultimele detalii contractuale şi jucătorul va efectua vizita medicală”, notează site-ul lui Vitesse. Tot aici, directorul tehnic al olandezilor, Ted van Leeuwen, a declarat că sosirea craioveanului este o adevărată lovitură: „Este un jucător cu un bun control al balonului şi a devenit de tânăr căpitanul Craiovei. Evoluează ca un fotbalist cu experienţă. Întregul staff tehnic este încântat de el”. Faptul că Găman se afla ieri în Olanda şi urma să efectueze vizita medicală a fost confirmat şi de tatăl fotbalistului. La câteva ore după informaţiile prezentate pe site-ul lui Vitesse, Universitatea Craiova a replicat tot în me­diu virtual.

Ameninţând cu suspendarea fotbalistului şi cu FIFA, gruparea din Bănie a precizat că Găman se află sub contract cu „alb-albaştrii” până în 2015, că nu a primit acceptul clubului pentru a negocia cu altă echipă şi că este netransferabil, menţionând că a informat imediat FRF, Federaţia Olandeză, FIFA şi pe Vitesse Arnhem despre aceste lucruri.

Strategie?
Cum până azi nu a fost declarat jucător liber, fotbalistul este teoretic al „U” Craiova, adică al lui Adrian Mititelu. Unele surse avan­sează posibilitatea ca pa­tro­nul să fi negociat direct cu Vi­te­s­se, vorbindu-se de 3,5 milioane de euro, care ar urma să fie încasaţi după ce clubul va re­nun­ţa la pretenţiile asupra jucă­to­rului, iar acesta ar putea fi de­cla­rat jucător liber. Cum Mititelu are conturile bloca­te şi tot ce intră acolo se duce automat în contul datoriilor la Fisc, în acest mod ar putea fi eludat controlul statului asupra transferului.

×