x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă are client pentru Craiova!

Piţurcă are client pentru Craiova!

de Dragos Stoica    |    22 Dec 2010   •   20:44
Piţurcă are client pentru Craiova!
Sursa foto: Darius Mitrache/Gazeta Sporturilor/Intact Images

143692-intact-imagesgazeta-sporturilordarius-mitrache20100923155538007.jpgRăceala instalată între Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă este pe cale să se transforme într-un adevărat război de gherilă. Iar asta în primul rând pentru că managerul general al oltenilor şi-ar dori să smulgă clubul din mâinile actualului său patron şi să-l îndrepte către Constantin Popeci, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Craiova. De altfel, apropierea dintre Piţurcă şi Popeci este deja semioficială, deoarece acesta din urmă este enigmaticul sponsor al oltenilor pentru cele două cantonamente pe care „Ştiinţa” urmează să le efectueze în străinătate după reunire.

Conform apropiaţilor săi, dincolo de declaraţiile date în ultimul timp de pe poziţii adverse cu Mititelu, Piţurcă nu se gândeşte nici o secundă să renunţe la funcţia deţinută la gruparea din Bănie. După ce l-a împrumutat pe Mititelu cu 1,8 milioane de euro, fostul selecţioner are în buzunar dezlegările lui Vali Găman, Mihai Costea şi Ovidiu Dănănae, recupe­rarea banilor fiind astfel garantată. Totuşi, tehnicianul speră să continue cu cei trei la Universitatea, dar asta nu s-ar putea realiza decât dacă Mititelu i-ar înapoia datoria la termen (finalul lunii ianuarie) sau dacă clubul şi-ar schimba patronatul. Foarte important, în ecuaţia luptei pentru putere, Piţurcă are suporterii Craiovei de partea sa, care s-au săturat de promisiuni neonorate şi lipsă de performanţă, în timp ce Popeci ar veni cu sprijinul necondiţionat al Consiliilor Judeţean şi Local.

 

Cine este Constantin Popeci
Omul de afaceri interesat să preia echipa de fotbal de la Adrian Mititelu nu este un necu­noscut pentru fotbal. În urmă cu 12 ani, Constantin Popeci (foto) s-a mai aflat în acţiona­riatul oltenilor, alături de George Ilinca, ajun­gând la un moment dat să deţină 25% din acţiuni. S-a retras după numai un an, preferând să observe fenomenul de la distanţă. Prezent de mai multe ori în Top 300, Popeci a dezvoltat afaceri în domeniul utilajelor grele, fiind proprie­tarul fostei IUG Craiova, minerit, auto (vân­­zări&service), imobiliare etc. În urmă cu şase ani, Popeci a fost şi consilier local. O altă legătură a lui Constantin Popeci cu Universitatea Craiova o constituie Narcis Mohora, fost fotbalist al oltenilor în anii ’90 şi începutul anilor 2000, care este nepotul său şi lucrează în prezent la una dintre firmele din grupul său.

×
Subiecte în articol: fotbal intern