x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Politrucul băsist Burleanu se faultează de unul singur

Politrucul băsist Burleanu se faultează de unul singur

19 Aug 2014   •   19:58
Politrucul băsist Burleanu se faultează de unul singur

Fără nicio realizare concretă ca preşedinte al FRF, omul teleportat din subteranele politicii în fruntea fotbalului românesc foloseşte conferinţele de presă pentru războaie personale şi atacuri fără argumente. Tocmai când România e atent monitorizată de UEFA în vederea acordării co-organizării Euro 2020.

Atunci când nu vorbeşte despre cine ştie de realizări ieftine, gen mingi împrăştiate la mişto cluburilor amărâte din teritoriu, preşedintele teleportat din obscuritatea lumii politice direct în biroul numărul 1 de la FRF, Răzvan Burleanu, foloseşte conferinţele de presă pentru războiul său personal cu fostul lider de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu. Chiar şi după ce acesta din urmă a renunţat atât la funcţia de preşedinte de onoare, cât şi la beneficiile financiare aferente, Burleanu continuă să orăcăie în termenii corporatişti de care lumea a început să se plictisească.

“Am primit mai multe semnale că domnul Mircea Sandu face un joc tocmai împotriva acestui deziderat (n.r. – organizarea unor meciuri de la Euro 2020), confundând interesele şi resentimentele personale cu interesul naţional. Nu am ce să comentez despre un asemenea comportament, dumnealui alege pe ce carte îşi joacă ultima prezenţă în fotbalul românesc”, a spus Burleanu, luni, într-o conferinţă de presă.

Un atac fără fond, fără argumente, bazat pe supoziţii ieftine. Un atac desprins parcă din luptele politice subterane, adică din lumea de unde actualul preşedinte al FRF a fost propulsat într-un domeniu care pare să-l depăşească evident. “Domnule, eu acum sunt în Europa, am lăsat China unde eram plecat, fix pentru problema asta. Pentru că m-au sunat colegi de la UEFA şi m-au întrebat dacă România mai candidează pentru CE 2020. Nimeni de la federaţie nu a sunat acolo măcar să se intereseze în vreun fel. Eu sunt pe banii mei aici, şi ei spun că boicotez România? Să nu se uite că eu sunt iniţiatorul acestei propuneri de candidatură. Eu voi continua să susţin candidatura României, aşa cum am promis. După aceste întâlniri sunt sută la sută convins că România va avea şanse să obţină această organizare”, a răspuns Mircea Sandu. 

×