x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şah, doar cu bani în avans

Şah, doar cu bani în avans

de Florin Gongu    |    24 Sep 2010   •   00:00

Echipa feminină de şah a României, în componenţa Cristina-Adela Foişor, Elena-Luminiţa Cosma, Carmen Voicu-Jagodzinsky şi Alina L'Ami, merge din victorie în victorie la Olimpiada de la Khanty-Mansiysk (Rusia). În primele două runde, România a repurtat succese, 4-0 cu Egipt şi 3,5-0,5 cu Filipine. România are 4 puncte din 4 şi întâlneşte în runda a treia Croaţia.

Din păcate, la această ediţie, în competiţia masculină, România nu participă deoarece componenţii lotului (Constantin Lupulescu, Vladislav Nevednicii, Liviu-Dieter Nisipeanu, Mircea-Emilian Pârligras) au solicitat onorarii ce nu au putut fi satisfăcute de FR de Şah. În luna premergătoare competiţiei, căpitanul nejucător Nanu Costică-Ciprian a comunicat că au apărut unele revendicări privind plata unui avans substanţial din onorarii, deşi nu au existat contracte scrise între jucători şi federaţie. După câteva zile, în care a încercat unele schimbări în echipă, nepermise de regulamentul competiţiei, căpitanul echipei naţionale masculine şi-a dat demisia din această funcţie.

De precizat că, pe aproximativ actuala structură a echipei, la ultimele Olimpiade, băieţii au ocupat următoarele poziţii: 2002 - loc 28, 2004 - loc 20, 2006 - loc 26, 2008 - loc 19. Prin poziţia adoptată de grupul celor patru jucători, Federaţia de şah a suferit mari prejudicii, atât la nivel financiar, cât şi pe planul imaginii.

×
Subiecte în articol: stiri