x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Scenarii dubioase sau multă nonvaloare?

Scenarii dubioase sau multă nonvaloare?

de Mihai Igirosanu    |    20 Sep 2010   •   00:00
Scenarii dubioase sau multă nonvaloare?
Sursa foto: /Intact Images

Urmată de acuzele dure şi nejustificate lansate de Cristi Borcea în direcţia arbitrajului prestat de Augustus Constantin, înfrângerea suferită în faţa Vasluiului a aprins din nou imaginaţia suporterilor dinamovişti, care îşi acuză din nou echipa de blat în favoarea caselor de pariuri.

"Facem pariu că, de fiecare dată când Dinamo a pierdut puncte, s-au pierdut din cauza combinaţiilor lui Borcea? Mulţi dintre voi spun că asta e doar paranoia. Mulţi cred în ipoteza asta. Haideţi să analizam unele date şi să vedem înspre ce concluzie ne duc. Să luăm 4 meciuri. Meciul retur cu Hajduk Split, meciul cu «U» Cluj, cel cu Braşovul şi recenta palmă luată cu Vasluiul", se scrie pe site-ul "dinamomania", iar finalul este şi mai dur: "Exemple mai sunt, căutaţi-le. Şi acum vine întrebarea firească. De ce ar trebui să ne mai intereseze? Pentru că aşa cum Pinocchio a devenit un băieţel adevărat, sperăm şi noi ca Dinamo să devină o echipă care joacă pe teren, nu la X Bets".

Fără a nega informaţiile pe care este posibil ca fanii să le aibă, e clar că aceste acuze, paradoxal, le fac şi bine fotbaliştilor lui Ioan Andone. Li se camuflează involuntar certa nonvaloare, lipsa oricăror noţiuni tehnico-tactice sau execuţiile ilare. Două ar fi argumentele împotriva scenariului lansat de "dinamomania". Probabil din subiectivism, autorii articolului nu nominalizează decât returul din Europa League, de la Split, pierdut în faţa lui Hajduk cu 0-3. Ei uită să facă referire la un meci dintr-o fază similară a aceleiaşi competiţii, dar al cărei final a fost favorabil roş-albilor. În august 2009, după 0-3 la "masa verde" în Ştefan cel Mare, Dinamo învingea cu 3-0 la Liberec şi se califica la penalty-uri în grupele Europa League.


Avram: "Orice lovitură cu cotul e de «roşu»!"
Numeroasele greşeli făcute de Augustus Constantin la meciul Dinamo - FC Vaslui (1-2), care au venit după cele la fel de grave comise de Teo Crăciunescu la partida Craiova - Rapid (1-1), l-au determinat pe preşedintele CCA, Vasile Avram, să ia atitudine. Şeful arbitrajului românesc s-a arătat contrariat în primul rând de faptul că două faze similare, câte una de meci, este vorba despre loviturile cu cotul aplicate adversarilor de Herea şi de Bordeanu, au fost judecate total diferit, rapidistul fiind eliminat, nu însă şi dinamovistul, care nu a primit nici măcar "galben". "Folosirea coatelor în mod intenţionat, ca o armă împotriva adversarului, reprezintă o greşeală gravă şi trebuie să aibă ca rezultat o eliminare. De aceea, CCA recomandă tuturor arbitrilor să sancţioneze în mod drastic, în conformitate cu «Legile Jocului», aceste incidente. Arbitrii care nu se vor conforma acestor dispoziţii vor fi reţinuţi de la delegări", a spus Avram. Acesta le-a transmis un mesaj şi participanţilor la joc: "CCA adresează rugămintea antrenorilor şi jucătorilor să ia măsuri pentru încetarea cu desăvârşire a acestor manifestări, care duc la accidente grave şi la indisponibilităţi de lungă durată şi instaurarea unui climat de respect faţă de adversar".

    ● Marius Mihalcea

×
Subiecte în articol: liga 1