x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se reînnoadă tradiția meciurilor Dinamo-Steaua „Eternul derby” s-a mutat în Liga 2

Se reînnoadă tradiția meciurilor Dinamo-Steaua „Eternul derby” s-a mutat în Liga 2

de Adi Munteanu    |    07 Sep 2022   •   07:20
 Se reînnoadă tradiția meciurilor Dinamo-Steaua  „Eternul derby” s-a mutat în Liga 2

„Momentul adevărului”, „Momentul revanșei”, „Batem Steaua și uităm că am retrogradat”, „Ne calificăm în play-off și jucăm în Ghencea înaintea lui Gigi”, „Marile orgolii”, sunt o parte din mesajele fanilor „câinilor” înainte de meciul cu Steaua.

De cealaltă parte, fanii steliști susțin că acesta este „primul meci adevărat Steaua-Dinamo din ultimii 19 ani”, mai exact 23 martie 2003, moment în care a început implicarea lui Gigi Becali. Atunci, Steaua s-a impus în deplasare cu 4-2, goluri Claudiu Răducanu (2), Boștină și Aliuță pentru Steaua și Dănciulescu și Tamaș pentru Dinamo. „După 19 ani, tot în deplasare, tot victorie!”, spun cei din Peluza Sud a Stelei, care reneagă palmaresul „epocii Becali”.

Cel mai așteptat meci al Ligii 2 se apropie și, până vineri, se speră să se vândă toate biletele pe Arena Națională. Dinamo, în calitate de echipă-gazdă, speră ca din ticketing să obțină o sumă frumușică, știindu-se problemele financiare de la club. „De asta am închiriat cel mai mare stadion al țării, să stabilim un nou record de spectatori. Vor veni dinamoviști din toată țara, vor veni și din străinătate. E meci mare pentru toată suflarea dinamovistă”, spun oficialii „câinilor”. În plus, este primul meci pe care Dinamo îl va disputa în București de la retrogradarea în „B”. În ceea ce privește pe Steaua, aceștia speră să obțină din partea gazdelor cât mai multe bilete. „Dorim să umplem peluza noastră. Dacă ni se dă toată peluza, noi o umplem. Cererea de bilete este foarte mare. Acum să vedem câte bilete ne dau. Va fi un meci frumos. Și pe teren, și în tribune”, a declarat și antrenorul Stelei, Daniel Oprița.

Teoretic, din cele 55.000 de locuri se pot pune în vânzare circa 50.000, pentru a se păstra și o zonă-tampon în jurul galeriei oaspete.

Două nume mari, două mari dezamăgiri

Meciul de vineri găsește ambele echipe în momente dificile. Dinamo încă își linge rănile după rușinoasa retrogradare în liga secundă, în timp ce Steaua trăiește dezamăgirea că „joacă degeaba, de antrenament”, neavând drept de promovare în Liga 1. De altfel, suporterii au pornit încă din vară un război cu conducerea Clubului Sportiv al Armatei pentru că nu a făcut niciun demers pentru schimbarea statutului juridic al secției de fotbal. Au fost luați în vizor și comandantul clubului, și ministrul Apărării. 

Pe teren va fi însă altceva. Chiar dacă Dinamo a început anevoios sezonul, un meci cu Steaua trezește orgolii uriașe, cu un public care te împinge mereu de la spate. În istoria derby-urilor Steaua-Dinamo, indiferent de cine era gazdă, indiferent de forma echipelor și locul lor din clasament, nu a existat niciodată o favorită dinainte. Și acum, ca și pe vremuri, ambele echipe pot învinge, în ciuda pozițiilor lor din clasament sau a rezultatelor lor de până acum. 

În ultima etapă a Ligii 2, Dinamo a câștigat al doilea meci, la Chiajna, scor 1-0, și pare să fie într-o ușoară creștere de formă. Steaua a câștigat acasă cu Poli Iași și pare să fi uitat de eșecul din Ghencea cu Csikszereda, 0-4.

Înaintea derby-ului, Dinamo este pe locul 12, cu 6 puncte, în timp ce Steaua este pe 7, cu 10 puncte.

 

„Nu sunt antrenor de rezultat. Am cerut răbdare și suporteriilor, și conducerii. Meciul cu Steaua este un meci special. Va fi spectacol, mai ales că este primul nostru meci în București și jucând cu Steaua, adrenalina va fi la maximum”.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

 

Normal că e derby! E Steaua-Dinamo! Nu contează că e la Liga a doua. Cu Rapid nu a fost derby la liga a patra cu 35.000 de spectatori? Sperăm să fie la fel și acum.

Daniel Oprița, antrenor Steaua

 

Dinamo-Steaua sau Steaua-Dinamo sunt meciuri speciale și o să vedeți că vineri echipele vor juca altfel decât au făcut-o până acum. Ce prefer? Desigur, o victorie cu Dinamo. O prefer chiar și  în locul unei calificări în play-off. Poate o să avem încă două derby-uri și în primăvară, ca să se joace și în Ghencea. Trebuie doar să ne calificăm amândouă în play-off.

Adi Popa, jucător Steaua

 

8.000 de bilete a primit galeria Stelei din partea organizatorilor.

 

×