x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sechestru pe jucători!

Sechestru pe jucători!

de Dragos Stoica    |    09 Feb 2011   •   20:56
Sechestru pe jucători!
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

151043-ntact-images-gazeta-sporturilor-raed-krishan-20110209121529009.jpgCu datorii de peste două milioane de euro la bugetul de stat, Adrian Mititelu a primit ieri o nouă lovitură. Fiscul a decis să pună sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor care se află sub contract cu echipa de fotbal, după ce până în prezent con­turile clubului şi câteva imobile care aparţin aceleiaşi societăţi avu­seseră aceeaşi soartă. În acelaşi timp a fost instituită şi procedura de po­pri­re la terţi, ceea ce înseamnă că Fiscul va controla de acum toate opera­ţiu­nile financiare derulate de Adrian Mititelu într-un fel sau altul, cu sco­pul recuperării datoriei faţă de buget.

În ceea ce priveşte echipa de fotbal, lucrurile sunt limpezi. După ce a pierdut nouă jucători în această pauză de iarnă, Universitatea nu mai poate efectua acum transferuri decât cu înştiinţarea Finanţelor, care vor urmări derularea tranzacţiilor. Totodată, orice leu sau euro care intră în con­turile clubului din Bănie este au­to­mat reţinut de Fisc, care re­direcţio­nează banii în schimbul obligaţiilor neachitate. Dacă la cele de mai sus adăugaţi salariile neplătite jucătorilor de patru-cinci luni, precum şi ale sala­riaţilor de şase-şapte luni, veţi avea imaginea falimentului care pândeşte Craiova în orice clipă. „Nu este mare lucru. De acum înainte nu trebuie să încetăm raporturile contractuale cu jucătorii fără ştirea Fiscului. Avem o datorie de aproximativ două milioane de euro, e adevărat.

Dar asta mai în­seam­nă şi că Fiscul va lua acum par­te la procesul cu LPF legat de Gă­man şi Bărbo­ianu, pentru că noi con­si­derăm că valoarea celor doi se ridică la patru milioane de euro, iar banii ar fi putut ajunge în contul Fiscului. Trei milioane de euro erau banii Universităţii dacă l-am fi transferat pe Găman. Ne-au sunat ieri şi cei de la Vitesse şi ne-au întrebat care este situaţia jucătorului. Această mânărie a fost făcută de Piţurcă, dar jucătorii se vor întoarce la Craiova, iar noi vom depune o plângere penală îm­potriva lui Piţurcă pentru fraudarea clubului”, a spus ieri Adrian Mititelu.

×
Subiecte în articol: fotbal intern