x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Şoc şi groază la Genova

Şoc şi groază la Genova

14 Oct 2010   •   00:00
Şoc şi groază la Genova
Sursa foto: /Reuters
Partida Italia - Serbia, din preliminariile Euro 2012, a fost suspendată din cauza violenţelor suporterilor plavi
Ciocnirile între fanii sârbilor şi poliţie au început încă din afara stadionului, însă lucrurile s-au precipitat o dată cu intrarea celor circa 1.600 de suporteri vizitatori pe arena ge­no­veză.

Odată ajunşi în sectorul re­zer­vat oaspeţilor, în celebra "cuşcă" de pe Marassi, a intrat în acţiune "Omul negru", cel care a tăiat plasa de protecţie, per­mi­ţân­du-le huliga­ni­lor să arunce cu fu­mi­ge­ne şi cu pe­tar­de.

Ulterior, selec­ţio­nerul Italiei, Ce­sare Prandelli, a ex­plicat că au existat momente în care i-a fost teamă:
"Când am văzut că ultraşii sârbi vor să treacă gardul de protecţie care îi despărţea de ita-lie­ni, mi-a fost de-a dreptul frică. Am vă­zut oameni cu co­pii care nu ştiau cum să fugă mai re­pe­de. Puţin a lipsit până la o ade­vă­ra­tă tragedie".

17 suporteri sârbi au fost arestaţi, inclusiv "Omul negru", iden­tificat ulte­rior ca fiind Ivan Bog­da­nov, unul dintre con­ducătorii is­to­rici ai fanilor plavi. Ser­bia va pierde probabil me­ciul la "ma­sa verde", însă sancţiunile pot fi mu­lt mai drastice, mergând până la ex­­cluderea din toate competiţiile.

Pre­şedintele Fede­ra­ţiei Sârbe de­ Fotbal, Tomislav Karadzici, crede că hu­liganii nu au comis la Ge­no­­va un atac îm­potriva fotbalului, ci îm­­po­tri­va sta­tului. În acelaşi timp pre­sa de la Belgrad vor­beşte des­pre "cea mai mare ruşine a sportului din Serbia".


ÎNCĂ O VICTORIE PENTRU "COCOŞI"
Francezilor le-a mai venit inima la loc. Du­pă un start de preliminarii catastrofal, marcat de eşecul pe Stade de France în faţa Be­la­rusului, "cocoşii" au bi­fat trei victorii la rând. Ultima, 2-0 cu Luxenburg, marţi seară, la Metz. Ca să evite emo­ţiile, băieţii lui Blanc îşi propuse­seră să înscrie cât mai repede posibil. Astfel, go­lul lui Benzema din minutul 23 i-a liniştit pe francezi. Iar după eliminarea luxemburghezului Peters, în minutul 54, lucrurile au devenit şi mai clare. Reuşita lui Gourcuff (foto dreapta), cu un sfert de oră înainte de final, doar a închis tabela. Deşi nici acum "les bleus" n-au stat mi­nunat la capitolul eficacitate, Laurent Blanc are timp să pună lu­cru­ri­le la punct până în luna martie, când sunt programate următoarele meciuri, mai ales că între timp se va antrena în amicale cu Brazilia şi An­glia. În cealaltă partidă din gru­pa D, Belarus a învins Albania, tot cu 2-0, şi se află la doar un punct în urma liderului Franţa.

Grupa D
● Belarus - Albania    2-0
Rodionov '10, Kriveţ '77

● Franţa - Luxemburg    2-0
Benzema '23, Gourcuff '76

Clasament
 1.Franţa    4    3    0    1    6-1    9p
 2.Belarus    4    2    2    0    3-0    8p
 3.Albania    4    1    2    1    3-4    5p
 4.Bosnia    3    1    1    1    4-3    4p
 5.România    3    0    2    1    1-3    2p
 6.Luxemburg    4    0    1    3    0-6    1p

Următoarele etape:
● 25-26 martie 2011:
Luxemburg - Franţa, Bosnia - România, Albania - Belarus.
● 29 martie 2011:
România - Luxemburg
● 3 iunie 2011:
România - Bosnia-Herţegovina, Belarus - Franţa.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012