x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Tecău şi Lindstedt, învingători la New Haven

Tecău şi Lindstedt, învingători la New Haven

de Mihai Morcovescu    |    29 Aug 2010   •   00:00
Tecău şi Lindstedt, învingători la New Haven
Sursa foto: /Atpworldtour.com

Perechea formată din românul Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt au câştigat proba de dublu din cadrul turneului de tenis de la New Haven, bifând cel de-al patrulea titlu din acest an, după cele de la Casablanca, s'Hertogenbosch şi Bastad.

În finala disputată sâmbătă, Tecău şi Lindstedt au învins în două seturi, 6-4, 7-5, dublul format din indianul Rohan Bopanna şi pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi, obţinând astfel al treilea succes în întâlnirile directe.

Tecău şi Lindstedt, care au cedat un singur set în tot turneul, vor primi pentru acest succes 250 puncte ATP şi un cec în valoare de 36.500 dolari.

Un break le-a fost de ajuns lui Tecău şi Lindstedt pentru a-şi ajudeca setul inaugural, însă în actul secund perechea indiano-pakistaneză, care în semifinale reuşise să-i elimine pe favoriţii numărul 2 Mahesh Bhuphati/Max Mirnyi, avea la un moment dat un avans de două game-uri ce părea decisiv. Dublul româno-suedez a revenit însă de la 2-4 şi, pe fondul unui joc mai agresiv, au câştigat şi al doilea set şi, odată cu el, partida.

După finală, Horia a declarat pentru site-ul oficial ATP: "Cred că este vorba despre încredere. Am învăţat să avem încredere unul în celălalt, dar şi în jocul nostru. Ne-am antrenat foarte mult şi am reuşit să găsim o relaţie de joc. Ne aşteptam ca ei să joace mai bine în setul al doilea, să încerce mai multe lucruri şi să fie mai agresivi. În primul set a fost un singur break, dar noi am simţit că deţinem controlul aşa că am încercat să jucăm la fel, să ne câştigăm serviciul şi să aşteptăm ocaziiile potrivite pentru un nou break".

De partea cealaltă, Lindstedt a spus: "De când am început să jucăm împreună, în luna martie, am avut suişuri şi coborâşuri. A fost mai greu la început pentru că atât eu, cât şi Horia vedeam diferit jocul de tenis. Am învăţat însă să lăsăm de la noi şi să ne ajutăm reciproc. Amândoi avem o voinţă puternică, ne înţelegem perfect pe teren şi jucăm bine. Suntem o echipă periculoasă, jucăm agresiv şi într-un ritm alert".

×
Subiecte în articol: stiri