x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Tupeu de „Tătuc” al FRF: „Eu cred că voi obține și al treilea mandat”

Tupeu de „Tătuc” al FRF: „Eu cred că voi obține și al treilea mandat”

de Adi Munteanu    |    25 Feb 2022   •   07:30
Tupeu de „Tătuc” al FRF: „Eu cred că voi obține și al treilea mandat”

Cu 40 de zile înainte de formalitatea realegerii în fruntea Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a ținut neapărat să-și laude alegerile și realizările din mandatul care împlinește 8 ani.

 

Este o formalitate realegerea, pentru că nu există un alt candidat pentru șefia FRF, mai ales că se știe că zarurile au fost deja aruncate, iar victoria lui Burleanu este absolut sigură. 

Nu mai este mult până pe 12 aprilie, când vom afla ce se știe deja: la Congresul 14 al FRF (recte Adunarea Generală)  nu se va schimba nimic. „Tătucul FRF” Răzvan Burleanu va fi confirmat la conducere, alături de Mihai Stoichiță, pe post de „mintea creierului cenușiu”, așa cum este poreclit pe culoarele federației. Însă  Răzvan Burleanu a simțit nevoia să se laude după ședința CEx, să arate totul în roz și, culmea!, să compare Liga 1 cu Championship-ul englez, a doua lor divizie. 

Discurs tip Putin

Fără să glumească niciun moment, Răzvan Burleanu le-a răspuns ziariștilor că nu este 100% sigur că va obține al treilea mandat la șefia FRF, că încă nu s-au încheiat înscrierile. Ce nu spune el este că acele criterii pentru înscrierea în cursa electorală, modificate în statut, nu pot fi îndeplinite decât de actualul președinte. Tot în statut s-a mai modificat și numărul de mandate, de la maximum două, la maximum trei. În aceste condiții, în care statutul FRF se schimbă peste noapte, și pe șest, ne putem trezi cu Burleanu perpetuu președinte FRF. Întrebat cum de s-a schimbat statutul, Răzvan Burleanu a copiat discursul lui Vladimir Putin când a fost întrebat cum de poate fi ales președinte pe viață. „Duma de Stat a decis asta, iar asta înseamnă că am făcut ceva”, zicea Putin. La fel a răspuns și Burleanu: „Membrii afiliați au dorit acest lucru, iar asta înseamnă că suntem o echipă unită”. Doar că acești „membri afiliați”, păstrând proporțiile, se comportă exact ca Duma de Stat rusă: ei fac doar ce le ordonă „Tătucul”, că altfel..., dar dau impresia că ei ar fi venit cu ideea. Însă Burleanu a continuat discursul gen „Tătucul Putin”: „Dacă membrii afiliați își doresc altceva, va trebui să stăm de vorbă în vederea unui nou mandat, dacă este o soluție”. Din nou șeful FRF omite să spună că toți acești membri afiliați sunt în realitate „noi afiliați”, care sunt „afiliați” chiar de el, de pe la fotbalul feminin, de la minifotbal, de prin ligile inferioare și de la alte entități microfotbalistice  bucuroase că au fost chemate de Răzvan Burleanu la împărțeala organizată de FRF în schimbul votului pentru „tătuc”. Iar conducerea federației este foarte generoasă când are nevoie de o decizie favorabilă în Comitetul Executiv. 

Cluburile din Liga 1 sunt în minoritate

Singurii care mai au curajul să se opună deciziilor FRF sunt câteva cluburi din Liga 1, dar reprezentanții primului eșalon, trei la număr, sunt în minoritate în CEx. Degeaba contestă deciziile Gigi Becali, Mihai Rotaru sau Adrian Mititelu. Orice-ar spune ei nu trece de ridicatul din mână al votanților de la minifotbal sau asociațiile județene de fotbal.

La primul mandat a fost sacrificat Gică Popescu cu o zi înaintea alegerilor. După alegere, a afiliat zeci de cluburi și entități cu drept de vot, iar la al doilea mandat l-a zdrobit pe Ionuț Lupescu. În condiții normale nu ar fi avut nicio șansă în fața lui Popescu sau Lupescu. Dacă cineva crede că Burleanu nu este puternic sprijinit politic este naiv. 

Florin Prunea, fost internațional

 

Președintele FRF nu trebuie să aibă mai mult de două mandate. Cine vrea un al treilea mandat înseamnă că are interese ascunse. 

Răzvan Burleanu, în 2014

 

Faptul că nu am până acum un contracandidat înseamnă că fotbalul românesc a dat un semnal de unitate. 

Răzvan Burleanu, președintele FRF

 

 

×