x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anelka, pus sub acuzare pentru un gest antisemit. Fotbalistul riscă o suspendare de minim cinci meciuri

Anelka, pus sub acuzare pentru un gest antisemit. Fotbalistul riscă o suspendare de minim cinci meciuri

21 Ian 2014   •   12:55
Anelka, pus sub acuzare pentru un gest antisemit. Fotbalistul riscă o suspendare de minim cinci meciuri

Nicolas Anelka a fost pus sub acuzare de Federaţia engleză de fotbal pentru că a sărbătorit un gol cu un gest considerat antisemit.

Atacantul în vârstă de 34 ani al lui West Bromwich Albion a declanşat o adevărată furtună mediatică cu gestul "quenelle", inventat de umoristul francez Dieudonne, care reprezintă un braţ întins în jos, iar celălalt încrucişat peste piept şi pe care multe voci îl consideră antisemit.

Anelka are 48 de ore ca termen pentru acceptarea sau contestarea aceastei acuzaţii. În funcţie de decizia sa, federaţia va anunţa ulterior o eventuală sancţiune.
Fostul internaţional francez riscă o suspendare de cel puţin cinci meciuri, potrivit noului regulament antidiscriminare adoptat d forul de la Londra în mai 2013.

Mai mult, însă, Zoopla, sponsorul de pe tricoul echipei West Bromwich, a anunţat va pune capăt contractului cu clubul englez la finalul sezonului, din cauza controversatului gest făcut de Anelka.

Controversatul umorist francez Dieudonne a fost condamnat de mai multe ori de justiţia din ţara sa pentru afirmaţiile pe care le-a făcut despre Shoah şi evrei. "Quenelle" a fost calificată drept "salut nazist inversat" de preşedintele Ligii Internaţionale împotriva Rasismului şi Antisemitismului, Alain Jakubowicz.

×
Subiecte în articol: anelka gest antisemit west bromwich