x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anunțul momentului în lumea fotbalului. Fundașul Barcelonei Gerard Pique și-a anunțat retragerea

Anunțul momentului în lumea fotbalului. Fundașul Barcelonei Gerard Pique și-a anunțat retragerea

de Alice Petrescu    |    03 Noi 2022   •   20:54
Anunțul momentului în lumea fotbalului. Fundașul Barcelonei Gerard Pique și-a anunțat retragerea
Sursa foto: Hepta

Gerard Pique a anunțat că se va retrage din activitate după meciul de sâmbătă al Barcelonei cu Almeria, din La Liga. În vârstă de 35 de ani, Pique a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European cu Spania. „Am spus întotdeauna că nu va exista o altă echipă după Barca. Și așa va fi.", a spus acesta.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani, de trei ori câștigător al Ligii Campionilor și de opt ori câștigător al La Liga cu clubul la care activează din copilărie, Barcelona, a strâns 102 selecții pentru Spania, câștigând Cupa Mondială în 2010.

El a făcut anunțul într-un mesaj video emoționant postat pe rețelele sale de socializare.

„Fotbalul mi-a oferit totul", a spus el. „Barcelona mi-a dat totul. Voi, culers (fanii Barcelonei n.r.), mi-ați dat totul.

Și acum că visele acestui copil au devenit realitate, vreau să vă spun că am decis că acum este momentul să pun capăt acestei călătorii".

Pique, care a avut și o perioadă la Manchester United la începutul carierei sale, a devenit ușor marginalizat la Barcelona în acest sezon, fiind titularizat doar de cinci ori. El spune că vrea ca clubul din copilăria sa să fie ultimul.

„Întotdeauna am spus că nu va exista nicio altă echipă după Barca. Și așa va fi", spune el în videoclip.

El și-a încheiat declarația lăsând să se înțeleagă o viitoare revenire la club într-o altă calitate decât cea de jucător.

„Meciul de sâmbăta aceasta va fi ultimul meu meci pe Camp Nou", a spus el. „Voi deveni un fan obișnuit. Voi susține echipa. Voi transmite dragostea mea pentru Barcelona copiilor mei.

Și mă cunoașteți. Mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce".

 

 

×