x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona, în zece oameni, a învins cu 2-1 la Osasuna, după ce Lewandowski a văzut roșu

Barcelona, în zece oameni, a învins cu 2-1 la Osasuna, după ce Lewandowski a văzut roșu

09 Noi 2022   •   10:40
Barcelona, în zece oameni, a învins cu 2-1 la Osasuna, după ce Lewandowski a văzut roșu
Sursa foto: Hepta

Golurile din repriza a doua ale lui Pedri și Raphinha au salvat Barcelona, care a revenit în 10 oameni și s-a impus cu 2-1 la Osasuna, marți, în LaLiga, în etapa intermediară cu numărul 14, după ce atacantul Robert Lewandowski a fost eliminat în prima repriză.

Pedri a egalat dintr-o reluare la trei minute după pauză, iar Raphinha a venit de pe bancă pentru a înscrie golul victoriei Barcelonei cu cinci minute înainte de final, cu o lovitură de cap din afara careului, care a trecut peste portar și a intrat în plasă.

Victoria i-a asigurat Barcei primul loc în fruntea clasamentului, înainte de pauza cauzată de Cupa Mondială. Catalanii au acum 37 de puncte. A fost o partidă intensă, Gerard Pique, aflat pe bancă, primind și el un cartonaș roșu la pauză, după ce a protestat la adresa arbitrului.

Întâlnirea a început prost pentru vizitatori și s-a înrăutățit pe parcursul primei reprize.

Mai întâi David Garcia a dus Osasuna în avantaj cu o lovitură de cap, în minutul 6, după un corner, înainte ca Lewandowski să vadă roșu în urma unui al doilea cartonaș galben, în minutul 31.

Polonezul a primit un cartonaș galben pentru că l-a tras în spate pe Nacho Vidal, în minutul 11, iar 20 de minute mai târziu a fost eliminat, după ce l-a atacat bneglijent cu antebrațul în față pe Garcia.

A fost doar al doilea cartonaș roșu din cariera lui Lewandowski, la aproape 10 ani după ce a fost eliminat în Bundesliga, pe când era la Borussia Dortmund, într-un meci împotriva lui Hamburg, în februarie 2013.

Meciul a fost unul temperat, ambele echipe primind câte patru cartonașe galbene, iar managerul Barcelonei, Xavi Hernandez, a primit și el un cartonaș galben în urma mai multor ieșiri la adresa arbitrului.

Cartonașul roșu primit de Pique a tras cortina peste o carieră strălucitoare, după ce a anunțat că se va retrage din fotbal, când LaLiga se va întrerupe pentru Cupa Mondială din acest an.

"Sunt mândru de echipa mea pentru că a luptat cu curaj împotriva adversarului, dar și împotriva unor decizii discutabile ale oficialului", a declarat antrenorul Xavi pentru Movistar Plus.

„Cred că arbitrul a fost prea riguros cu Lewandowski. Mi-aș dori ca arbitrii să vorbească despre deciziile lor și să se explice".

Barcelona a preluat controlul meciului și Ferran Torres a avut un gol anulat chiar înainte de pauză pentru offside, înainte ca egalarea lui Pedri și golul lui Raphinha să rezolve disputa.

Barcelona se află la cinci puncte în fața celei de-a doua clasate, Real Madrid, care va primi joi pe terenul propriu vizita penultimei clasate, Cadiz.

Osasuna se află pe locul șase, cu 23 de puncte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fc barcelona Robert Lewandowski