x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona l-a demis pe Xavi din funcția de antrenor

Barcelona l-a demis pe Xavi din funcția de antrenor

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   23:30
Barcelona l-a demis pe Xavi din funcția de antrenor
Sursa foto: Hepta

Clubul de fotbal spaniol Barcelona FC a anunțat vineri că l-a demis pe managerul Xavi Hernandez. Decizia vine la patru săptămâni după ce Xavi confirmase că își va onora ultimul an de contract și va conduce echipa în sezonul următor.

Decizia a pus capăt unor luni de dispute între Barca și Xavi, care a jucat 767 de meciuri ca mijlocaș pentru giganții spanioli și a contribuit la câștigarea a 25 de trofee importante.

„Astăzi, vineri, președintele FC Barcelona, Joan Laporta, l-a informat pe Xavi Hernandez că nu va continua ca antrenor al primei echipe în sezonul 2024-25", a anunțat Barcelona într-un comunicat.

„Barcelona dorește să îi mulțumească lui Xavi pentru munca sa ca antrenor, precum și pentru cariera sa inimitabilă ca jucător și căpitan de echipă, și îi dorește mult succes în viitor.”

Barcelona va termina pe locul doi în LaLiga, la cel puțin nouă puncte în spatele campioanei Real Madrid, iar Xavi anunțase în ianuarie că va demisiona la sfârșitul acestui sezon.

Totuși, după discuții purtate în aprilie la Laporta acasă, Xavi a revenit asupra deciziei sale și a acceptat să rămână în continuare, cu o serie de condiții nespecificate stabilite de club.

După ce a câștigat LaLiga anul trecut, în primul sezon al lui Xavi la conducere, Barca a fost învinsă de Real în finala Supercupei Spaniei în ianuarie, eliminată în sferturile de finală ale Cupei Regelui de Athletic Bilbao și eliminată din Liga Campionilor de Paris St Germain în optimi de finală.

Ultimul meci al lui Xavi în calitate de antrenor va fi deplasarea de duminică a Barcei la Sevilla.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: barcelona xavi demitere