x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Atacantul francez Benzema nu va participa la Cupa Mondială din cauza unei accidentări

Atacantul francez Benzema nu va participa la Cupa Mondială din cauza unei accidentări

20 Noi 2022   •   09:40
Atacantul francez Benzema nu va participa la Cupa Mondială din cauza unei accidentări
Sursa foto: Hepta

Atacantul francez Karim Benzema nu va participa la Cupa Mondială din Qatar, după ce a suferit o accidentare la antrenament, a anunțat federația franceză de fotbal, conform Reuters.

Câștigătorul Balonului de Aur, care s-a luptat cu o problemă musculară, a fost nevoit să părăsească ședința de antrenament a campioanei în exercițiu, Franța, în prima parte a zilei de sâmbătă.

"Sunt extrem de trist pentru Karim, care făcuse din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franței, am încredere deplină în grupul meu. Vom face totul pentru a face față provocării uriașe care ne așteaptă", a declarat selecționerul Didier Deschamps într-un comunicat.

Benzema a avut un sezon de excepție cu Real Madrid, marcând 44 de goluri în 46 de meciuri în toate competițiile, contribuind la obținerea dublei LaLiga și Liga Campionilor.

El a fost cel mai bun marcator al Franței la Cupa Mondială din 2014, dar nu a luat parte la victoria de la ediția din 2018, revenind în echipa națională abia anul trecut, după o absență de șase ani.

Un scandal de șantaj și comentariul său potrivit căruia Deschamps a "cedat presiunii unei părți rasiste a Franței" atunci când l-a lăsat pe atacant, musulman de origine algeriană, în afara lotului pentru Euro 2016, a fost urmat de un exil internațional.

De la revenirea sa în echipa națională, Benzema a marcat 10 goluri în 16 apariții.

"Nu am renunțat niciodată în viața mea, dar în această seară trebuie să mă gândesc la echipă, așa cum am făcut-o întotdeauna", a scris Benzema într-o postare pe Instagram. "Așa că rațiunea îmi spune să las locul meu cuiva care poate ajuta echipa noastră să aibă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere".

Franța, deja lipsită de Paul Pogba, N'Golo Kante și Christopher Nkunku din cauza unor accidentări, va juca marți marți împotriva Australiei în Grupa D.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Karim Benzema Cupa Mondială