x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Benzema, record negativ în grupele Ligii Campionilor. Modric, cel mai în vârstă marcator din penalty

Benzema, record negativ în grupele Ligii Campionilor. Modric, cel mai în vârstă marcator din penalty

03 Noi 2022   •   22:30
Benzema, record negativ în grupele Ligii Campionilor. Modric, cel mai în vârstă marcator din penalty
Sursa foto: Hepta

Real Madrid și jucătorii ei Benzema și Modric aunt protagoniștii unor informații statistice interesante furnizate de Federația Internațională de Istorie și Statistică a fotbalului după încheierea, joi, a fazei grupelor Ligii Campionilor la fotbal.

Real Madrid - Celtic a devenit al 4-lea meci de Champions League din istorie cu 3+ penalty-uri acordate în prima repriză.

Trei penalty-uri au mai fost acordate în meciurile Real Madrid - Dinamo Kiev (14 martie 2000) și Chelsea - Nordsjælland (5 decembrie 2012).

Recordul este de 4 penalty-uri, dictate în prima repriză a meciului Sevilla - Salzburgo (14 septembrie 2021).

Celtic a primit două goluri din penalty după 20 minute și 47 de secunde împotriva lui Real Madrid, fiind cel mai scurt interval de timp scurs de la startul meciului în care o echipă a primit două goluri din penalty în istoria Ligii Campionilor.

Au mai fost două cazuri în care o echipă a fost penalizată cu două penalty-uri mai devreme. Lokomotiv Moscova în minutele 2 și 17 împotriva lui Atlético Madrid, pe 11 decembrie 2019, și Liverpool, în minutele 5 și 18, împotriva lui Napoli, pe 7 septembrie 2022, dar în ambele cazuri unul dintre penalty-uri a fost ratat.

La același capitor al loviturilor de pedeapsă, Luka Modric a devenit joi seara cel mai în vârstă jucător care a marcat un penalty în istoria Ligii Campionilor, el reușind această performanță la 37 de ani și 54 de zile.

Anterior, recordul a fost deținut de atacantul turc Burak Yılmaz, care a marcat un penalty la vârsta de 36 de ani și 244 de zile.

Karim Benzema a terminat pentru prima dată, în întreaga sa carieră, faza grupelor Ligii Campionilor fără să marcheze. El avea 17 sezoane consecutive în care marcase cel puțin un gol în această fază a competiției.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Karim Benzema