x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia și Elveția merg mai departe la Cupa Mondială FIFA 2022

Brazilia și Elveția merg mai departe la Cupa Mondială FIFA 2022

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   07:40
Brazilia și Elveția merg mai departe la Cupa Mondială FIFA 2022
Sursa foto: Hepta

Naționala Camerunului a furnizat vineri seara o ultimă surpriză a fazei grupelor la Cupa Mondială, învingând echipa de rezerve a Braziliei cu 1-0. Elveția s-a calificat alături de sudamericani, după un meci cu 5 goluri și răsturnări de scor, obținând o victorie cu 3-2 în fața Serbiei.

În clasamentul final Brazilia a terminat pe prima poziție, cu 6 puncte, golaveraj 3-1, Elveția pe 2, 6 puncte, golaveraj 4-3, Camerun pe 3 cu 4 puncte, și Serbia pe 4, cu 1 punct.

Cu cei mai importanți titulari pe post de rezerve, Brazilia începea cu Dani Alves în rol de căpitan, care a devenit astfel cel mai în vârstă căpitan din istorie al Selecao.

Martinelli a bifat prima ocazie importantă în minutul 14, lovitura sa de cap fiind respinsă de sub transversală de Devis Epassy. Dani Alves a executat mai târziu, în minutul 33, o lovitură liberă, puțin peste poarta cameruneză. Africanii în schimb nu au dat semne că ar putea pune în pericol poarta rezervei Ederson.

_____
La Doha, pe Stadium 974, prima jumătate de oră e mult mai intensă, Milenkovic trimițând în minutul 5 puțin pe lângă poarta Elveției, pentru ca în minutul 11, colegul său Zivkovic să șuteze în bară din marginea careului.

În replică, elvețienii deschis scorul, prin Djibril Sow, în minutul 20, al cărui șut deviat, din careu, îl învinge pe Vanja Milinkovic-Savic.

Sârbii reacționează imediat și în minutul 26, egalează, cu un gol frumos, pe contraatac, Mitrovici primid o centrare aproape desenată de la Dusan Tadici, trimițând mingea puternic cu capul din 10-12 metri, peste Gregor Kobel.

La aceste scoruri, după o jumătate de oră de joc, Elveția mergea în optimi, alături de Brazilia.

_____
La Lusail, Brazilia domina cu rezervele și pe final de repriză Gabriel Martinelli îl punea la încercare pe Devis Epassy cu un șut puternic, obținând doar un corner. Rodrygo trimite și el peste în al treilea minut suplimentar de joc.

Repriza se termină cu prima ocazie importantă a camerunezilor, lovitura de cap a lui Bryan Mbeumo fiind parată cu dificultate de Ederson.

_____
Dramatismul crește între Serbia și Elveția, când sârbii preiau conducerea prin Dusan Vlahovic, în minutul 35. Serbia trece în avantaj și în clasament, la 2-1 având asigurată calificarea de pe locul 2.

Bucuria durează până în minutul 44, când Silvan Widmer îi oferă mingea pe tavă lui Breel Embolo, din flancul drept, atacantul lui Monaco îndeplinind o formalitate din marginea careului de 6 metri.

La pauză Elveția e din nou pe locul 2, cu Brazilia câștigătoare a grupei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
_____
Repriza secundă aduce un fotbal de slabă calitate între Camerun și Brazilia, africanii reușind să producă totuși câteva faze de poartă, primul care a pus în pericol poarta braziliană fiind Aboubakar, în minutul 51.

Martinelli îl mai întinde odată pe Devis Epassy, după care meciul se desfășoară fad, fără faze periculoase.

_____
Elvețienii încep repriza cu o fază spectacol, o pasă deviată a lui Ruben Vargas, în careu punându-l pe Remo Freuler în situația de a marca din dreptul punctului cu VAR (2-3, min. 48).

Breel Embolo ratează apoi incredibil din poziție clară de gol, după care meciul trece într-o fază de joc de uzură, fără ca vreuna din porți să mai fie atacată decisiv până spre final, când elvețienii mai au două ocazii de a se desprinde, prin Akanji și Edmilson Fernandes.

Ocazii pe care le vor regreta pentru că în celălalt meci camerunezii produc surpriza, marcând golul unei victorii cel puțin ciudate, autor fiind Vincent Aboubakar, cu capul, după o centrare în fața porții de la Jerome Ngom Mbekeli (1-0, min. 90+2).

Autorul golului se bucură dezbrăcându-se de tricoul de joc, motiv pentru care primește al doilea galben și este eliminat.

Încă un gol al elvețienilor i-ar fi dus pe aceștia pe primul loc în grupă, fiind la egalitate de puncte cu Brazilia.

Cele două echipe merg astfel braț la braț în optimi, cu câte 6 puncte.

Brazilia va juca în optimi cu merituoasa echipă a Coreei de Sud, în timp ce Elveția va întâlni Portugalia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia elvetia Cupa Mondială FIFA 2022