x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Franta 0-1 /La picioarele lui Zizou

Brazilia - Franta 0-1 /La picioarele lui Zizou

de Dragos Stoica    |    03 Iul 2006   •   00:00
Brazilia - Franta 0-1 /La picioarele lui Zizou

Urmand sa se retraga din activitate la finalul Cupei Mondiale, Zinedine Zidane starneste regrete amarnice. Sambata seara, mijlocasul de 34 de ani a evoluat magnific contra Braziliei, fiind cel mai bun jucator de pe teren.

Corespondenta din Frankfurt
Urmand sa se retraga din activitate la finalul Cupei Mondiale, Zinedine Zidane starneste regrete amarnice. Sambata seara, mijlocasul de 34 de ani a evoluat magnific contra Braziliei, fiind cel mai bun jucator de pe teren.

"Adieu, Zinedine Zidane, adieu, Zinedine Zidane", asa cantau fanii brazilieni, care sambata se indreptau catre stadionul din Frankfurt, acolo unde Brazilia intentiona sa se razbune pe Franta pentru titlul pierdut acum opt ani. Intr-adevar, Zidane s-a aflat la ultima partida contra Braziliei, dar salutul sau de ramas bun va ramane pentru vecie in istoria fotbalului. La 34 de ani, Zizou a facut spectacol pe teren, a aratat de ce fotbalul poate fi uneori asemuit cu o arta si le-a inchis gura celor care au cantat prohodul Frantei.

RASPLATA. Cel mai bun fotbalist al lumii in 1998, in 2000 si in 2003 a fost considerat jucatorul meciului de organizatori. Zizou nu si-a putut ascunde fericirea dupa meci: "Din punct de vedere psihic, stam excelent si suntem capabili sa mergem pana la sfarsit. Vom incerca sa cucerim Cupa Mondiala, nici nu ma gandesc sa ne oprim in semifinale. Ar fi uimitor sa-mi pot incheia cariera in acest mod".

RESPECT. Cei 1.000 de ziaristi acreditati la turneul final din Germania sud-americani s-au inclinat cu gratie in fata francezului. "Zidane a executat Brazilia pentru a doua oara", a afirmat in centrul de presa un editorialist de la Folha Online, in timp ce in articolul sau a scris: "Acelasi Zidane ne-a facut sa plangem din nou. Capitanul Frantei a avut una dintre acele zile speciale marca «Zidane», jucand spectaculos, creativ si mai ales imprevizibil".

CRITICA. Sud-americanii s-au aratat in schimb nemilosi cu propria reprezentativa. "Este o rusine ca Brazilia a sutat pentru prima oara pe spatiul portii abia la finalul meciului. Am evoluat catastrofal, am jucat un fotbal trist, nu am fost capabili de nimic. Asteptarile tuturor se indreptau catre castigarea celui de-al saselea titlu mondial. Nu cred ca Parreira va mai izbuti sa ramana la conducerea echipei nationale", a afirmat un alt ziarist brazilian. Prima voce publica ce a luat atitudine contra prestatiei avute de selectionata "cariocas" a fost legendarul Pele, care a acuzat jocul fostei sale echipe: "Au fost facute niste greseli incredibile in aparare, care nu pot aparea la un asemenea nivel, cum a fost si faza golului reusit de Thierry Henry. Nu pot sa-mi dau seama ce a fost atunci in capul jucatorilor. Oricum, Zidane a fost imperial".

DOMENECH
Contestat in timpul meciurilor din grupa, cand Franta n-a convins si a avut si un conflict cu atacantul David Trezeguet, tehnicianul "cocosilor", Raymond Domenech, le-a inchis gura criticilor sai: "Am avut o strategie speciala. Fiecare jucator a fost analizat si am facut planuri individuale pentru a-i combate. In fata unei asemenea echipe nu poti sa presezi 90 de minute, dar nici nu-i poti lasa sa vina peste tine prea mult, pentru ca atunci te sufoca si incepe sa marcheze. Ideea a fost astfel incat sa gasim un echilibru cat mai corect intre aceste doua lucruri, insa fara sa pierdem vreun moment controlul partidei. Obiectivul nostru este sa ajungem in Berlin la 9 iulie si sa castigam acest turneu".
PARREIRA
Carlos Alberto Parreira si-a gasit cu greu cuvintele la conferinta de presa: "Sunt foarte trist. Sincer sa fiu, nu ne-am gandit ca o sa fim eliminati. Atacantii nostri n-au putut sa-si faca jocul, deoarece Franta, asemeni tuturor formatiilor cu care am jucat, si-a bagat toti oamenii in faza defensiva. Desi il stiam toti foarte bine pe Zidane, acesta ne-a surprins inca o data. Raman la parerea ca avem cea mai buna si mai experimentata echipa, dar atunci cand joci pentru titlul mondial, e nevoie de mai multe lucruri, printre care si de noroc. De asemenea, cred ca ar fi trebuit mai multa pregatire fizica, in special axata pe forta. Nu ma ingrijoreaza daca voi ramane sau nu antrenor al Braziliei".
×
Subiecte în articol: zidane mondial 2006