x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Camerun - Serbia. Remiză dramatică la Cupa Mondială din Qatar 2022. Ambele echipe au avut avantaj pe tabelă

Camerun - Serbia. Remiză dramatică la Cupa Mondială din Qatar 2022. Ambele echipe au avut avantaj pe tabelă

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   16:28
Camerun - Serbia. Remiză dramatică la Cupa Mondială din Qatar 2022. Ambele echipe au avut avantaj pe tabelă
Sursa foto: Hepta

Camerun – Serbia este poate meciul cu cea mai dramatică desfășurare la Cupa Mondiale, după 9 zile de competiție în Qatar. O victorie le era absolut necesară ambelor echipe, pentru a păstra șanse de calificare în optimi. S-a încheiat 3-3, ambele echipe având avantaj pe tabelă.

Serbia a dominat din primele minute și, după două ocazii ale lui Mitrovic și Zivkovic, primul nimerește bara la a doua minge trimisă pe poartă, cu un șut din careu (min. 11).

Kunde aduce prima șansă de gol a camerunezilor, dar șutul său sub bară e respins la limită de portarul Milinkovic-Savic (min 23).

Primul gol a căzut în poarta sârbilor, după un corner în urma căruia mingea a ajuns în fața porții la fundașul central Castelletto, are a marcat după devierea lui Nicolas N'Koulou (1-0, min 29).

Kunde are apoi șansa de a dubla avantajul, dar același Milinkovic-Savic se opune eficient.

În primul minut suplimentare de joc, Dusan Tadic a executat o lovitură liberă, la care Strahinja Pavlovic a reuşit să sară cel mai sus, trimițând cu o lovitură cu capul de la distanţă direct în poartă, pentru 1-1.

Sergej Milinkovic-Savic a marcat apoi pentru 1-2, în minutul 45+3, cu un şut de la marginea careului, din pasa lui Andrija Zivkovic, stabilind scorul la pauză.

Același Zivkovic stă la originea golului 3 al sârbilor, după o acțiune colectivă foarte frumoasă, finalizată de Aleksandar Mitrovic în minutul 53.

Aboubakar intră în prim plan cu o acțiune periculoasă, blocată de Vanja Milinkovic-Savic, anticipând golul de 2-3, de peste un minut, anulat inițial de arbitrul asistent pentru offside, dar validat ulterior, după consultarea sistemului VAR (min 63).

Peste alte 3 minute, Camerun a egalat prin Choupo-Moting, din pasa lui Aboubakar (3-3, min 63).

În ultima jumătate de oră s-a jucat în special la poarta africanilor, însă Serbia a tratat cu lejeritate câteva ocazii importante de a-și adjudeca partida, care s-a încheiat la egalitate.

Cu câte un singur punct în grupă, ambele echipe trebuie să câștige acum ultimul meci pentru a își apropia calificarea, sarcină dificilă, care depinde și de rezultatul celei de a doua partide de luni, dintre Brazilia și Elveția.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială Qatar 2022 camerun serbia