x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Regele Arabiei Saudite declară miercuri zi de sărbătoare legală, după victoria în fața Argentinei

Regele Arabiei Saudite declară miercuri zi de sărbătoare legală, după victoria în fața Argentinei

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   21:19
Regele Arabiei Saudite declară miercuri zi de sărbătoare legală, după victoria în fața Argentinei

Regele Salman al Arabiei Saudite a declarat ziua de miercuri ca zi de sărbătoare legală după ce țara sa a învins Argentina, marți, la Campionatul Mondial din Qatar, potrivit Arab News, citat de Time News. Va fi liber pentru toți angajații și studenții din țară.

Potrivit Arab News, regele Salman al Arabiei Saudite a declarat că miercuri va fi zi de sărbătoare, în urma victoriei obținute marți de echipa națională împotriva Argentinei la Campionatul Mondial (2-1).

Astfel, miercuri va fi zi liberă pentru toți angajații și studenții din țară.

Regele Salman a fost reprezentat de fiul său moștenitor și de premierul saudit Mohammed bin Salman în tribuna oficială, alături de președintele FIFA, Gianni Infantino.

Hervé Renard, selecționerul francez al Arabiei Saudite, a spus, despre această performanță că este o „victorie memorabilă".

„Va rămâne în istorie și asta este important. (...) Mă simt ușurat. Felicitări acestor jucători fantastici, îi felicit mereu și o fac de trei ani. Stelele s-au aliniat pentru noi. Nu trebuie să uităm că Argentina rămâne o echipă fantastică, a fost neînvinsă timp de 36 de meciuri. Ei sunt campionii în exercițiu ai Copa America. Dar ăsta este fotbalul, așa este. Uneori există nebunie”, a spus selecționerul Arabiei Saudite.

Acest succes este, fără îndoială, cel mai important din istoria selecționatei saudite, după cel din 1994 împotriva Belgiei (1-0), tot în faza grupelor.

(sursa: Mediafax)

×