x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Cangurii” australieni fac un prim salt spre optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar

„Cangurii” australieni fac un prim salt spre optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   15:09
„Cangurii” australieni fac un prim salt spre optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar
Sursa foto: Hepta

Australia a învins la limită, sâmbătă, reprezentativa Tunisie, scor 1-0 (1-0), în primul meci al etapei a doua, din Grupa D, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Duke a marcat în prima repriză, australienii reușind apoi să conserve rezultatul, pentru primele 3 puncte în competiție.

„Cangurii” de la antipozi au fost mai ofensivi în prima parte a meciului, trimițând o ploaie de centrări în careul tunisian, însă timp de 20 de minute defensiva africană a fost la post.

În minutul 23, Mitchell Duke a fost mai bine plasat la centrarea deviată a lui Craig Goodwin și a plasat foarte bine mingea cu capul, din apropiere, peste portar, deschizând scorul (min. 23, 1-0).

Australienii au continuat să domine, încercând să surprindă și cu alte centrări, fără rezultat pe tabelă.

Tnisia a reușit să se apropie de careu advers în câteva rânduri, dar defensiva Australiei a fost de fiecare dată la post, respingând de fiecare dată. Singurele șuturi ce au trecut de apărarea „cangurilor” au trecut destul de mult pe lângă poartă.

Repriza secundă s-a jucat mult la uzură în a doua sa jumătate, cu un plus de partea africană, care a trimis 4 șuturi pe spațiul porții australiene.

Tunisienii au forțat pe final, trimițând multe mingi în careul advers. Defensiva jucătorilor de la antipozi a rezistat, aducând Australiei primele 3 puncte.

Urmează o confruntare cu Danemarca, în ultimul meci din faza grupelor, în timp ce Tunisia rămâne cu un punct și șanse reduse de a mai ieși din grupă, în condițiile în care se confruntă cu Franța în partida de miercuri, din etapa a 3-a.

Celălalt meci al etapei a doua, din Grupa D, dintre Franța și Danemarca, se joacă sâmbătă seara, între Franța și Danemarca, „cocoșii galici” având șansa de a obține calificarea în faza optimilor.

 

×
Subiecte în articol: australia CM fotbal qatar