x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea se desparte de gruparea londoneză

Cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea se desparte de gruparea londoneză

03 Iun 2014   •   09:10
Cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea se desparte de gruparea londoneză

Frank Lampard şi-a anunţat despărţirea de Chelsea Londra, echipă la care a evoluat în ultimii 13 ani, după ce a refuzat să semneze prelungirea contractului, care prevedea o reducere salarială.

"Acest club fantastic a devenit o parte a vieţii mele şi am atâtea persoane cărora vreau să le mulţumesc pentru această şansă nemaipomenită. Când am sosit aici, în urmă cu 13 ani, nu am crezut niciun moment că voi avea şansa să joc atâtea meciuri şi să obţin atâtea succese", a scris Lampard într-un comunicat dat publicităţii de agentul său.

Clubul londonez a confirmat, la rândul său, despărţirea de experimentatul mijlocaş, precizând că "monumentala carieră a lui Frank Pampard la Chelsea se încheie la finele acestei luni". "Recunoştinţa noastră îl va însoţi, deoarece timp de 13 ani ne-a condus către succes, trofee şi recorduri de neuitat. Doar Ron Harris şi Peter Bonetti au disputat mai mult decât cele 648 de meciuri ale sale, iar Lampard deţine recordul de goluri marcate", a adăugat gruparea de pe Stamford Bridge.

În vârstă de 35 ani, Frank Lampard a cucerit cu Chelsea Londra Liga Campionilor (2012), Europa League (2013) şi trei titluri de campion al Angliei (2005, 2006, 2010). A disputat în total 648 de meciuri pentru londonezi şi a înscris 211 goluri, fiind cel mai bun marcator din toate timpurile al acestui club. Pentru selecţionata ţării sale, Lampard a disputat până în prezent 103 meciuri şi a marcat 29 de goluri.

Aflat în prezent în stagiu de pregătire pentru Cupa Mondială cu naţionala Angliei, la Miami (Florida), Lampard l-ar putea urma pe spaniolul David Villa la echipa americană New York City FC, susţine presa britanică.

Alături de NYFC, mai sunt şi alte formaţii interesate de mijlocaşul englez, între care şi Queens Park Rangers, gruparea londoneză proaspăt revenită în Premier League.

×
Subiecte în articol: frank lampard chelsea