x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cele mai interesante detalii despre Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022

Cele mai interesante detalii despre Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022

18 Noi 2022   •   14:08
Cele mai interesante detalii despre Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022
Sursa foto: shutterstock

Cea mai importantă competiție sportivă a anului, Campionatul Mondial de fotbal din Qatar marchează premiere interesante și reprezintă o ediție exotică a celebrei World Cup. Iată care sunt detaliile surprinzătoare, ce fac din turneul final o adevărată senzație la nivel internațional.

Stadioanele Cupei Mondiale impresionează prin inovație arhitectonică

Primul Mondial găzduit de Orientul mijlociu marchează și câteva premiere arhitectonice, dintre care se remarcă stadionul Lusail Iconic. Uriașa arenă se află la  20 de kilometri de Doha, capitala Qatarului, și are o capacitate de 90.000 de locuri.

Lusail Iconic are formă de bol oriental și este decorat cu motive tradiționale de artă islamică. Numele Lusail este inspirat de floarea rară a deșertului, considerată un simbol al regiunii. Strălucirea podoabelor arabe este redată prin jocuri de lumini, cupole aurii și structuri metalice proiectate ca niște arabescuri originale, de dimensiuni uriașe. 

Inovațiile arhitectonice sunt prezente și la construirea stadionului Ras Abu Aboud din Doha. Aceasta este prima arenă de Cupă Mondială realizată din structuri modulare, ce vor fi demontate după încheierea competiției.

Stadionul cu 40.000 de locuri este format prin îmbinarea a 974 de containere, amplasate chiar în apropierea portului din capitala qatareză. Constructorii vor utiliza scaunele, tribunele, copertina pentru realizarea altor arene sportive în zona Golfului sau oriunde este nevoie: o soluție versatilă, eficientă, ce a câștigat admirația specialiștilor din lumea sportului.

Mascota Campionatului Mondial de fotbal Qatar 2022 este La'eeb,  un fotbalist imaginar

Fiecare Campionat Mondial a avut câte o mascotă simpatică: Willie, leul englez din 1966, mexicanul Juanito în 1970, portocala Naranjito în Spania 1982, cățelul american Striker în 1994, leopardul Zakumi în 2010, în Africa de Sud, lupul Zabivaka din 2018 ș.a.

Cupa Mondială din Qatar 2022 îl promovează pe La'eeb, mascota veselă ce reprezintă un fotbalist dintr-un univers paralel al mascotelor de la turneele finale. Simpaticul La'eeb a venit la World Cup să le poarte noroc participanților și să ne reamintească tuturor de bucuria fotbalului.  

Echipele de la World Cup 2022 au acces la o aplicație software pentru evaluarea performanțelor sportive

La Mondialul din Qatar va fi utilizată în premieră o aplicație software dedicată accesării datelor de performanță din timpul meciurilor. Astfel, jucătorii și antrenorii vor avea rapoarte detaliate despre viteză, precizie, nivel tehnic, coordonarea liniilor de joc, fotografii și materiale video ce vor fi partajate în aplicație sau pe rețelele social media.

Aplicația este denumită FIFA Player şi a fost realizată de FIFA în parteneriat cu FIFPro, sindicatul internaţional al jucătorilor profesionişti. Prin cele mai noi tehnologii digitale și inteligență artificială, echipele își vor îmbunătăți stilul de joc de la un meci la altul.

Mondialul din Qatar înregistrează cel mai mare număr de pariuri sportive din istorie  

Sportul rege este vedeta absolută la casele de pariuri din lumea întreagă, deoarece Cupa Mondială reprezintă cel mai vizionat eveniment sportiv de pe planetă. Pentru că meciurile vor avea loc în noiembrie și decembrie, când celelalte competiții se încheie, pasionații de fotbal se concentrează exclusiv pe turneul final.

Au fost vândute peste 2,5 milioane de bilete, iar numărul telespectatorilor va doborî recordurile de audiență de la edițiile anterioare. Mulți oameni vor urmări meciurile pe dispozitive mobile (smartphone, tabletă, laptop) și vor paria live pe echipele favorite de la Campionatul Mondial de fotbal 2022, în toate fazele competiției.

Accesul la internet de mare viteză, pariurile online și diversitatea ofertelor de sport betting stau la baza creșterii spectaculoase a numărului de pariuri sportive pe fotbal la ediția Cupei Mondiale din 2022. 

Urmăriți live meciurile lui Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Karim Benzema, Luka Modric, Robert Lewandowski, Sergio Ramos, Manuel Neuer, Thomas Muller, Thiago Silva ș.a. Pariați responsabil și bucurați-vă de fazele, pasele și fentele celor mai buni fotbaliști din lume!

×