x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chelsea și-a demis antrenorul după înfrângerea în fața Dinamo Zagreb

Chelsea și-a demis antrenorul după înfrângerea în fața Dinamo Zagreb

07 Sep 2022   •   16:00
Chelsea și-a demis antrenorul după înfrângerea în fața Dinamo Zagreb
Sursa foto: chelseafc.com

La o zi după înfrângerea suferită de Chelsea în fața lui Dinamo Zagreb, scor 0-1, în Liga Campionilor, antrenorul echipei, Thomas Tuchel, a fost demis. Tehnicianul german era în funcție din ianuarie 2021.

Un loc șase în Premier League după șase etape și o înfrângere (0-1) pe terenul lui Dinamo Zagreb în debutul Ligii Campionilor au făcut ca Thomas Tuchel să nu reziste pe bancă după primele rezultate din sezonul 2022-2023.

Chelsea a anunțat pe site-ul său demiterea antrenorului german, care a fost numit în funcție în ianuarie 2021 și a câștigat Liga Campionilor cinci luni mai târziu. O competiție care i-a grăbit în cele din urmă plecarea.

În comunicatul oficial al lui Chelsea FC se scrie: „În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul dorește să consemneze recunoștința sa față de Thomas și echipa sa pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut la club. Thomas va avea, pe bună dreptate, un loc în istoria lui Chelsea, după ce a câștigat Liga Campionilor, Supercupa și Cupa Mondială a Cluburilor în timpul petrecut aici. (...) Echipa de antrenori a lui Chelsea va prelua echipa pentru antrenamente și pentru pregătirea meciurilor noastre viitoare, în timp ce clubul se mișcă rapid pentru a numi un nou antrenor principal. Nu se vor face alte comentarii până când nu se va face numirea noului antrenor principal”.

Primul meci din faza grupelor din Liga Campionilor a adus marți și prima mare surpriză. Dinamo Zagreb a învins pe teren propriu Chelsea Londra. S-a terminat 1-0 pentru gazde care au înscris golul victoriei în minutul 13 prin atacantul Mislav Orsic.

×
Subiecte în articol: chelsea