x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014, grupa H: Belgia - Rusia 1-0

CM 2014, grupa H: Belgia - Rusia 1-0

de Agerpres    |    22 Iun 2014   •   21:18
CM 2014, grupa H: Belgia - Rusia 1-0
Sursa foto: ABEDIN TAHERKENAREH/EPA/Intact Images

Belgia a învins Rusia cu scorul de 1-0 pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. Unicul gol al unui meci dezamăgitor a fost reuşit de Divock Origi în minutul 88.

Belgia a avut o posesie mult mai bună în debutul partidei, fără să pună însă în pericol buturile adverse. Prima ocazie clară a aparţinut ruşilor, şutul lui Faizulin fiind respins în corner de portarul Courtois în minutul 12. A urmat, două minute mai târziu, replica belgienilor, dar centrarea lui Mertens nu a fost ajunsă de Lukaku. După o perioadă puţin spectaculoasă, Mertens, cel mai activ jucător al 'diavolilor roşii' în prima parte, a expediat un şut notabil pe lângă poartă în minutul 20, recidivând după două minute.

Rusia a preferat să facă un joc de aşteptare, lăsându-le adversarilor iniţiativa şi fiind uneori periculoasă pe contraatac, cum s-a întâmplat în minutul 26, când arbitrul ar fi putut arăta penalty după intrarea lui Alderweireld asupra lui Kanunikov. A urmat în minutul 30 o nouă intervenţie remarcabilă a lui Courtois, la şutul de la distanţă al lui Kanunikov.

În condiţiile unui joc închis, nespectaculos, Mertens a fost din nou periculos pe partea dreaptă, în minutul 36, după care un atac promiţător al lui De Bruyne a fost stopat de apărarea ruşilor.

Cea mai mare ocazie din prima repriză a aparţinut Rusiei, dar lovitura de cap a lui Kokorin a trecut aproape de poartă, în minutul 44.

Într-o primă repriză încheiată cu un rezultat echitabil, Belgia nu a arătat nici pe departe ca o candidată la titlul mondial, aşa cum este văzută de unii ziarişti.

Rusia a fost ceva mai periculoasă în debutul actului secund, pe fondul unui joc fără idei al belgienilor, la care Lukaku, o mare decepţie în această partidă, a fost înlocuit în minutul 56. Eden Hazard a avut şi el o evoluţie ştearsă până în ultimele minute, fiind departe de ce a arătat la echipa de club, Chelsea. Rusia a echilibrat treptat raportul posesiei, capitol la care Belgia a stat mult mai bine iniţial.

Prima jumătate a reprizei a doua a fost foarte săracă în acţiuni cât de cât periculoase. Şatov nu a reuşit să-l depăşească pe veteranul Van Buyten, care a acordat corner (71). La lovitura de colţ, Kokorin a fost destul de aproape de gol. Trei minute mai târziu, Gluşakov a şutat dezamăgitor.

Mertens a fost mult mai discret ca în prima repriză şi a fost înlocuit de Mirallas cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar.

Eşcenko a şutat puţin pe lângă poartă în minutul 81, la o acţiune cursivă a ruşilor.

Mirallas a şutat în bară, din lovitură liberă (83), după ce Belgia aproape nu fusese periculoasă în actul secund. Imediat au urmat două faze foarte periculoase ale lui Hazard, elevii lui Wilmots parcă trezindu-se la viaţă.

Iureşul belgienilor a fost concretizat de Divock Origi. Jucătorul inspirat introdus de Wilmots a fructificat o pasă a lui Hazard, în minutul 88.

Rusia nu a reuşit să revină, iar Mirallas a fost foarte aproape de gol, pe contraatac, în prelungiri.

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, a trimis trei jucători noi în primul 11 faţă de victoria cu Algeria (2-1): Vermaelen, Fellaini şi Mertens. Ca şi în faţa Algeriei, schimbările făcute în repriza secundă au fost decisive.

După acest rezultat, Belgia a acumulat 6 puncte, fiind calificată în optimi de finală, iar Rusia are un singur punct în clasamentul grupei.

×
Subiecte în articol: cm brazilia 2014