x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM 2014. Jumătate dintre competitoare au în lot fotbalişti născuţi în aceeaşi zi

CM 2014. Jumătate dintre competitoare au în lot fotbalişti născuţi în aceeaşi zi

16 Iun 2014   •   13:10
CM 2014. Jumătate dintre competitoare au în lot fotbalişti născuţi în aceeaşi zi

Mai degrabă decât a căuta echipa care va ridica trofeul Cupei Mondială pe data de 13 iulie, matematicienii au făcut statistici interesante cu datele de naştere, "paradoxul aniversărilor".

Pe câte de straniu poate să pară, 16 din cele 32 de echipe aflate în competiţie în Brazilia au în efectivele lor jucători care au aceeaşi dată de aniversare.

Şi mai curios decât termenii calculelor, matematicienii au demonstrat că există peste 50 la sută şanse pentru ca în orice lot de 23 de jucători doi dintre ei să-şi serbeze ziua de naştere în aceiaşi zi.

Conform datelor, echipa ţării gazdă are doi jucători născuţi pe 25 iulie: Hulk şi Paulinho, care vor avea şi un motiv de bucurie în plus dacă "Selecao" câştigă Cupa Mondială.

Mai mult, dacă jumătate din cele 32 de echipe aflate la competiţie au doi jucători care serbează ziua de naştere în comun, cinci dintre ele au câte două "perechi": Argentina, Franţa, Coreea de Sud, Elveţia şi Iran.

Vinerea viitoare, bosniacii Asmir Begovic şi Sead Kolasinac îşi vor serba ziua de naştere, în ajunul unui meci decisiv cu Nigeria, dar după înfrângerea lor în faţa argentinienilor. De asemenea, sud-coreenii Kwak Tae-hwi şi Son vor petrece pe 8 iulie, doar cu excepţia cazului în care echipa lor se va califica în semifinale, la fel ca în 2002, iar dieta va impune acest lucru.

×
Subiecte în articol: CM brazilia zile de nastere fotbalisti