x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM 2014: Selecţionerul Hitzfeld, nemulţumit că Elveţia va juca un meci ÎN MIJLOCUL JUNGLEI

CM 2014: Selecţionerul Hitzfeld, nemulţumit că Elveţia va juca un meci ÎN MIJLOCUL JUNGLEI

de Agerpres    |    09 Ian 2014   •   16:13
CM 2014: Selecţionerul Hitzfeld, nemulţumit că Elveţia va juca un meci ÎN MIJLOCUL JUNGLEI
Sursa foto: JEON HEON-KYUN/EPA

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, este nemulţumit că echipa sa va juca 'în mijlocul junglei' o partidă de la Cupa Mondială 2014 şi consideră 'aproape iresponsabilă' programarea meciurilor de la turneul final din Brazilia, informează Reuters, citat de AGERPRES.

În ultimul său meci din Grupa E, Elveţia va întâlni Honduras la Manaus, oraş situat în inima pădurii amazoniene. Naţionala din Ţara Cantoanelor va juca împotriva Franţei la Salvador, oraş aflat într-o zonă tropicală, la Oceanul Atlantic.

Vorbind la postul german de radio SWR, Hitzfeld a dat vina pe interesele comerciale pentru controversata programare a meciurilor de la turneul final.

'În Salvador e foarte cald iar la Manaus e mult mai rău, fiindcă trebuie să joci în condiţii de climă umedă, tropicală, cu umiditate de 95%, pe o temperatură între 30 şi 40 de grade Celsius. Mi se pare aproape iresponsabil că trebuie să joci fotbal într-un asemenea loc, în mijlocul junglei, în mijlocul regiunii amazoniene', a spus Hitzfeld.

'Cred că au prevalat considerentele comerciale, iar eu nu sunt de acord cu FIFA. Brazilia e o ţară mare şi trebuie să zbori cinci ore de la Salvador la Manaus, ceea ce înseamnă încă un mare efort pentru noi. Săptămânile următoare ne vom întâlni cu câţiva experţi în sport, cu medici şi fizioterapeuţi, va trebui să cântărim bine această situaţie şi să ne pregătim corespunzător', a adăugat tehnicianul german.

Mai multe formaţii participante la CM 2014 vor trebui să zboare mii de kilometri între oraşele în care vor disputa meciuri din faza grupelor.

Organizatorii au fost criticaţi şi pentru programarea unor meciuri la ora locală 13,00, în oraşe din zona tropicală, decizie care a fost motiv de nemulţumire şi pentru sindicatul internaţional al fotbaliştilor profesionişti, FIFPro.

Elveţia va juca primul său meci la CM 2014 pe 15 iunie, contra Ecuadorului, la Brasilia, unde valorile umidităţii pot coborî până la 20 de procente. Cinci zile mai târziu, Elveţia va întâlni Franţa la Salvador, apoi va juca împotriva Honduras, la Manaus, pe 25 iunie.

×
Subiecte în articol: cm 2014 ottmar hitzfeld