x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia 2014. Brazilia-Mexic: 0-0 sau cum să te reîndrăgostești de fotbal

CM Brazilia 2014. Brazilia-Mexic: 0-0 sau cum să te reîndrăgostești de fotbal

18 Iun 2014   •   00:29
CM Brazilia 2014. Brazilia-Mexic: 0-0 sau cum să te reîndrăgostești de fotbal
Sursa foto: gsp.ro

Peste măsură de frumos meciul dintre Brazilia și Mexic. Atât de frumos încât a putut reconverti la pasiune chiar și pe unii dintre cei mai blazați spectatori, cei care încearcă să regăsească sportul ascuns de ceva decenii undeva între campanii de marketing și dorința acerba de a face bani.

Și n-a fost doar o lecție de fotbal, în fond, până la urmă a lipsit chiar elementul care stă la baza acestui sport; golul.
Am primit o demonstrație a ceea ce înseamnă cu adevărat spiritului de echipă, despre cum să-ți încurajezi colegul, despre cum să te ajuți unul pe celălalt, despre cum trebuie să alergi pentru fiecare minge, trecând peste faptul că picioarele de abia te mai ascultă, despre cum să respecți sarcinile de joc, despre cum trebuie să te respecți atunci când muncești.
Și în toate cele de mai sus este vorba de surprinzătoarea echipă a Mexicului, cea care a făcut o demonstrație de fotbal brazilian chiar la el acasă, făcându-i să pară chiar pe cei îndreptăți să reprezinte acest renume într-o replică palidă.

Brazilia pare apăsată de povara jocului sub ochii propriilor suporteri, pare o echipă căreia i-a fost răpită imaginația  chiar de marketingul care i-a transformat jucătorii în puncte de reach, exponenți ai potențialului de vânzări, într-un cuvânt vedete, cu gânduri din ce în ce mai puține către fotbal. Pe scurt, Brazilia pare acum una din cele mai europene echipe prezente la Cupa Mondială. chiar acolo, acasă, în America de Sud, unde sângele e mai cald și viața mai tumultoasă. O echipă ai cărei jucători au început să mimeze nu numai faulturile pentru a obține lovituri de penalizare, ci chiar și fotbalul, în unele momente ale jocului, părând mai preocupați de imagine și de culoarea părului cu care își vor surprinde fanii în meciul următor.

Poate comentariul pare prea entuziast la adresa Mexicului, dar chiar și la ceva ani de la momentul acesta, în care meciul de abia s-a încheiat, amintirile vor povesti despre paradele lui Ochoa, despre ieșirile din apărare cu mingea la picior și cu fruntea ridicată, despre combinațiile mexicanilor, Cielito lindo, cântat în tribune și despre modul în care Brazilia, și în cel de-al doilea meci disputat în grupă, a arătat că a pornit la drum cu ideea fixă că deja au câștigat finala... (C.S.)



×
Subiecte în articol: cm brazilia 2014