x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Croația - Canada. Victorie clară pentru echipa lui Modric

Croația - Canada. Victorie clară pentru echipa lui Modric

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   20:15
Croația - Canada. Victorie clară pentru echipa lui Modric
Sursa foto: Hepta

Vicecampioana mondială Croaţia a obţinut prima sa victorie la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, 4-1 (2-1) cu Canada, duminică seara, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un meci din Grupa F.

Nord-americanii nu au avut nevoie nici de 2 minute pentru a marca surprinzător prin Alphonso Davies, starul lui Bayern Munchen, care a trimis frumos cu capul, o centrare venită de la Buchanan (0-1, min 2)

Croații s-au străduit mai bine de un sfert de oră pentru a intra în ritmul meciului, Marko Livaja fiind primul care l-a pus la încercare pe portarul Borjan.

Andrej Kramaric a dat semnul revenirii în minutul 26, când a avut un gol anulat pe motiv de offside, anticipând reușita sa validă, din minutul 36, când a marcat din careu, pentru 1-1, din pasa lui Ivan Perisic, potrivit Mediafax.

Marko Livaja a adus liniștea în tabăra croată, punctând în minutul 44, pentru 2-1, cu un șut din lateral stânga, pe lângă Borjan, la colțul lung.

La nici 5 minute după revenirea de la vestiare, Osorio a avut șansa de a restabili egalitatea, dar execuția sa a ocolit cu foarte puțin poarta.

Portarul canadienilor iese din nou în evidență la șutul lui Kovacic, din minutul 54, canadienii insistând ofensiv și expunându-se în defensivă.

Consecința e golul marcat de Marko Livaja, în minutul 70, cu un șut din care, care duce scorul la 3-1.

Borjan izbutește să-și scutească echipa de umilință, cu două intervenții salvatoare, însă nu mai poate rezolva gafa unui goleg din defensivă, care l-a lăsat singur cu doi atacanți croați, Lovro Majer marcând lejer din pasa lui Orsic, în al patrulea minut suplimentar de joc (4-1).

Croația ocupă primul loc în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu Maroc, dar are joi un meci greu cu Belgia, care la rândul ei are nevoie de o victorie, pentru a obține calificarea. O înfrângere a Croației, coroborată cu o victorie a Marocului în fața Canadei, poate face ca vicecampioana în exercițiu să nu ajungă în optimile de finală.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială Qatar 2022 croatia canada