x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupă Mondială din Qatar: Brazilia, favorita pariorilor!

Cupă Mondială din Qatar: Brazilia, favorita pariorilor!

11 Noi 2022   •   09:20
 Cupă Mondială din Qatar: Brazilia, favorita pariorilor!
Sursa foto: Hepta

Brazilia este cotată să cucerească pentru a șasea oară Cupa Mondială la turneul care va începe pe 20 noiembrie în Qatar, potrivit unui sondaj Reuters care a prezis ultima oară cu succes cine va fi campioană în 2010.

Sondajul global realizat în rândul a 135 de analiști de piață din întreaga lume care urmăresc fotbalul a fost de acord cu casele de pariuri că Brazilia va triumfa pentru prima dată după 2002.

Aproape jumătate dintre respondenți se așteaptă la o victorie a Braziliei, în timp ce 30% au fost împărțiți în mod egal între Franța și Argentina. Germania, Anglia și Belgia au obținut scoruri sub 10%.

„Brazilia are o șansă mare de data aceasta, datorită profunzimii și variației din atac, împreună cu experiența lui Casemiro și a lui Thiago Silva în spate", a declarat Garima Kapoor, economist la Elara Capital din Mumbai.

Talentul brazilian a fost proeminent ca argument, în rezultatele sondajului, cu jucători precum Neymar și Vinicius Jr, care au avut începuturi bune în sezonul cluburilor, alături de duo-ul de portari Alisson și Ederson, care au strălucit și ei.

„Atribuim o probabilitate de 17% Braziliei de a câștiga turneul, ceea ce se traduce printr-o cotă de 5-1", a scris Peter Dixon, șeful departamentului de risc de țară EMEA la Fitch Solutions din Londra.

Dixon a plasat Germania pe locul al doilea la 11% (8-1) și Franța pe locul al treilea la 8% (11-1).

Calculele sale diferă de cotele caselor de pariuri, care au Anglia ca a treia favorită, față de șansele de 4% ale lui Dixon, în mare parte pentru că cotele caselor de pariuri sunt calculate pe baza sumei pe care ar trebui să o plătească, nu a probabilităților.

În anii precedenți, meteorologii au folosit, de asemenea, modele cuantice, în timp ce alții au folosit metode mai simple, cum ar fi presupunerile și superstițiile.

EA Sports - creatorul francizei de jocuri FIFA și care a prezis corect câștigătorii celor trei Cupe Mondiale anterioare prin simularea tuturor celor 64 de meciuri în jocul său - a spus că Argentina va ridica trofeul.

Argentina, neînvinsă de la înfrângerea în fața Braziliei din iulie 2019, se apropie de recordul Italiei, care deține cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere pentru orice echipă din fotbalul internațional.

Aproape 50% dintre răspunsuri au venit din Europa, urmată de America de Nord și Asia cu aproximativ 15% fiecare. Predicțiile sud-americane au reprezentat puțin peste 10%, iar restul au fost din Africa, Australia sau Noua Zeelandă.

Victoria Spaniei la turneul din 2010 din Africa de Sud a fost ultimul sondaj Reuters care a prezis corect câștigătoarea. Economiștii nu au reușit să prevadă al patrulea titlu al Italiei în 2006 sau ultimele două câștigate de Germania și Franța.

Dacă Franța ar păstra trofeul, ar fi prima care ar face acest lucru după Brazilia în 1962.

Eșecul continuu al Angliei de a aduce trofeul acasă pentru prima dată din 1966 încoace nu a descurajat 5% dintre cei ce au făcut pronosticuri care au spus că va reuși acest lucru anul acesta.

„După ce nu a reușit să se bazeze pe impulsul robust care a propulsat națiunea în finala Euro 2020, veșnicul eșec al Angliei nu poate spera decât să treacă de această dată de optimi", a declarat Isaac Matshego, economist la Nedbank din Johannesburg.

Danemarca a fost în fruntea listei de outsideri.

Aproape jumătate dintre respondenți au fost împărțiți între a se aștepta ca Lionel Messi sau coechipierul de la PSG, Neymar, să câștige Balonul de Aur - acordat celui mai bun jucător. Argentinianul l-a câștigat ultima dată în urmă cu opt ani, în Brazilia.

Un alt jucător de la PSG, Kylian Mbappe, a fost ales ca fiind cel mai probabil să marcheze cele mai multe goluri pentru a obține Gheata de Aur.

Qatar ar fi cheltuit aproximativ 220 de miliarde de dolari pentru găzduirea turneului - de aproape cincisprezece ori mai mult decât al doilea cel mai scump turneu - dar 41% dintre respondenți au declarat că nu va avea niciun impact economic pe termen lung.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia cupa mondiala qatar