x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cine se alătură Franței în optimile Cupei Mondiale? Ies Messi și Lewandoeski din grupă?

Cine se alătură Franței în optimile Cupei Mondiale? Ies Messi și Lewandoeski din grupă?

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   18:00
Cine se alătură Franței în optimile Cupei Mondiale? Ies Messi și Lewandoeski din grupă?
Sursa foto: Hepta

Ultimele meciuri din grupele C și D decid miercuri aalte trei echipe calificate în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Franța e deja calificată și virtuală câștigătoare a grupei, meciul serii urmând a fi jucat între Argentina și Polonia, în Grupa C.

Australia – Danemarca, ora 17.00, Grupa D, Al Wakrah

Ambele echipe au șanse matematice de calificare. „Cangurilor” le este suficient și un egal, cu condiția ca Tunisia să nu învingă Franța, ceea ce ar duce cele două echipe la egalitate, cu 4 puncte, dar cu un golaveraj mai bun pentru africani.

Danemarca are nevoie obligatorie de victorie, situație în care, în puțin probabila eventualitate a unui succes al tunisienilor să depindă de diferența de scor din cele două meciuri. Și nordicii și africanii au -1 la golaveraj (primul criteriu de departajare), și au terminat la egalitate în grupă. Scenariu ușor fantezist, fiind greu de crezut că Franța va fi învinsă, chiar și evoluând cu rezervele.

 

Tunisia – Franța, ora 17.00, Grupa D, Al Rayyan

Franța nu are emoții, pirderea primului loc din grupă fiind condiționată de o înfrângere la scor și de o victorie asemănătoare a Australiei. Diferența de golaveraj între Franța și Australia, în cazul că se ajunge la egalitate de puncte, 6, e de 6 goluri în favoarea „cocoșilor galici”, una aproape imposibil de surmontat.

Tunisia are doar varianta victoriei pentru a spera la calificare, dar și de o remiză sau o victorie a Danemarcei, caz în care, cu 4 puncte, la egalitate, sau cu Australia, sau cu Danemarca, accederea în optimi va fi decisă de golaveraj.

 

Arabia Saudită – Mexic, ora 21.00, Grupa C, Lusail

Situație complicată în Grupa C, unde toate cele 4 echipe păstrează șanse realiste de calificare. Paradoxal, Arabia Saudită pare a fi în cea mai avantajată poziție, o victorie aducându-i automat calificarea, indiferent de rezultatul celuilalt meci. Posibil chiar de pe primul loc, în cazul unei victorii a Argentinei, diferențierea, ambele având 6 puncte, fiind făcută de golaveraj.

Șansa Mexicului de a obține calificarea e legată nu numai de o victorie obligatorie, dar și de înfrângerea Argentinei. O remiză între Argentina și Polonia obligă mexicanii să câștige la mai mult de trei goluri diferență.


Polonia – Argentina, ora 21, Grupa C, Doha

Messi și Lewandowski ar putea merge braț la braț în optimi, în cazul unei remize, coroborate cu o victorie a Mexicului, la diferență maximă de 3 goluri, sau chiar și în cazul unui egal în celălalt meci.

Argentina nu-și permite însă acest lux al remizei confortabile, având deasupra capului scimitarul arab, o victorie a saudiților putând a le fi letală.

Lewa si compania sunt însă confortabili și cu un punct, plecând de la premisa că acceptă un posibil loc doi și o confruntare cu Franța în optimi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondială lewandoeski messi