x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international De ce a amenințat FIFA că va interzice accesul Tunisiei la Cupa Mondială

De ce a amenințat FIFA că va interzice accesul Tunisiei la Cupa Mondială

28 Oct 2022   •   20:00
De ce a amenințat FIFA că va interzice accesul Tunisiei la Cupa Mondială

FIFA a amenințat că va interzice Tunisiei participarea la Cupa Mondială din 2022, în urma unor comentarii ale ministrului sportului din această țară.

Participarea Tunisiei la viitoarea Cupă Mondială este amenințată după ce ministrul tunisian al tineretului și sportului, Kamel Deguiche, a vorbit recent despre posibilitatea de a „dizolva birourile federale ale diferitelor discipline" - FIFA părând să înțeleagă că aceasta se referă la Asociația Tunisiană de Fotbal (FTF).

Într-o scrisoare publicată de postul de radio Mosaique FM, și citată de Goal, FIFA a cerut clarificări cu privire la aceste comentarii. Scrisoarea indică „încercările autorităților de stat de a interveni în afacerile interne ale Federației Tunisiene și amenințările acesteia de a dizolva biroul FTF".

În scrisoare se mai precizează: „În acest sens, am dori să vă reamintim că asociațiile membre ale FIFA au obligația legală de a-și conduce afacerile în mod independent și fără influențe nejustificate din partea unor terțe părți. Orice nerespectare a acestor obligații poate duce la impunerea de sancțiuni în conformitate cu legile FIFA, inclusiv la suspendarea asociației respective".

Dacă FIFA va lua măsuri, acest lucru ar putea însemna interzicerea participării echipei naționale tunisiene la Cupa Mondială din Qatar 2022, care va începe la 20 noiembrie.

Tunisia se află în prezent în Grupa D, alături de Danemarca, Australia și Franța.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondială Tunisia