x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Dramă la Londra în Liga Campionilor. Ratarea sezonului la Madrid. Barcelona umilită acasă de Bayern

Dramă la Londra în Liga Campionilor. Ratarea sezonului la Madrid. Barcelona umilită acasă de Bayern

27 Oct 2022   •   01:16
Dramă la Londra în Liga Campionilor. Ratarea sezonului la Madrid. Barcelona umilită acasă de Bayern
Sursa foto: FC Bayern München

A doua zi a etapei a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor a avut parte de rezultate surprinzătoare și finaluri dramatice. Liverpool, Porto și Inter și-au asigurat calificarea, în timp ce Tottenham și-a amânat soarta pe ultima etapă, iar Atletico Madrid a ratat un penalty, fiind eliminată din CL.

Grupa A

Napoli mărșăluiește, cu 5 victorii din 5 meciuri, iar Liverpool a apăsat pe accelerație și a învins clar pe Ajax, obținând calificarea după 5 etape.

Napoli – Glasgow Rangers 3-0 (2-0)
Simeone 11, 16, Ostigard 80


Ajax – Liverpool 0-3 (0-1)
Salah 42, Nunez 49, Elliott 52


Grupa B

Surpriza fazei grupelor, Club Brugge, calificată deja cu o etapă în urmă, a jucat lipsită de concentrare și a dat șansa lui Porto să obțină și ea un loc garantat în primăvara europeană.

În schimb, cel mai dramatic meci s-a jucat la Madrid, unde Atletico avea nevoie de o victorie pentru a amâna soarta calificării în Europa League pentru ultima etapă. Echipa lui Simeone a venit din urmă de două ori, egalând cu emoții.

Cea mai mare ratare a actualei ediții de Liga Campionilor s-a consumat în al 8-lea minut suplimentar de joc, când penalty-ul executat de Carrasco a fost apărat de Hradecky. Mingea respinsă a fost apoi reluată cu capul în bara transversală de Saúl Ñíguez, pentru ca ultimul șut al lui Reinildo să fie blocat. Astfel, soarta calificării de pe locul 3, în faza eliminatorie a Europa League, se amână până în ultima etapă.


Club Brugge – Porto 0-4 (0-1)
Taremi 33, 70, Evanilson 57, Estaquio 60


Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 2-2 (1-2)
Carrasco 22, Rodrigo de Paul 50/Diaby 9, Hudson Odoi 29

 

Grupa C

Inter a confirmat calculele hârtiei și și-a asigurat calificarea în optimile CL, cu o victorie clară față de cehii de la Plzen.

În schimb, Barcelona a fost învinsă la scor de neprezentare pe Camp Nou și ratează pentru al doilea an consecutiv ieșirea din faza grupelor, mulțumindu-se cu prezența în Europa League.

Internationale Milano – Victoria Plzen 4-0 (2-0)
Mkhitaryan 35, Dzeko 42, 66, Lukaku 87


Barcelona – Bayern Munchen 0-3 (0-2)
Mane 10, Choupo-Moting 31, Pavard 90+5

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Grupa D

Un alt meci cu final dramatic s-a jucat la Londra, pe Tottenham Hotspur Stadium, unde gazdele aveau nevoie de 3 puncte pentru a fi sigure de ieșirea din grupe. Spurs a egalat în minutul 80, prin Betancur și a marcat golul victoriei în al 6-lea minut de joc suplimentar prin Harry Kane. După câteva minute bune de analiză VAR, golul a fost anulat, astfel că toate cele 4 echipe din grupă păstrează șanse teoretice de calificare, după ce nemții de la Eintrecht s-au impus acasă în fața lui OM.


Tottenham – Sporting Lisabona 1-1 (0-1)
Edwards 22


Eintracht Frankfurt – Olymique Marseille 2-1 (2-1)
Kamada 3, Kolo Muani 27/ Guendouzi 22

(sursa: Mediafax)

×