x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ecuador câștigă meciul de deschidere la Cupa Mondială, infirmând zvonul că meciul a fost „aranjat”

Ecuador câștigă meciul de deschidere la Cupa Mondială, infirmând zvonul că meciul a fost „aranjat”

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2022   •   20:46
Ecuador câștigă meciul de deschidere la Cupa Mondială, infirmând zvonul că meciul a fost „aranjat”
Sursa foto: Hepta

Disputat în contextul unor acuzații conform cărora 8 jucători ar fi fost mituiți să nu-și apere corect șansele, meciul de deschidere de la Campionatul Mondial de fotbal dintre echipa țării gazdă, Qatar, și Ecuador, a fost câștigat de sudamericani cu scorul final de 2-0.

Un zvon care s-a răspândit ca un foc de paie, susține că reprezentanți ai Qatarului au oferit, potrivit mai multor surse din interior, 7,4 milioane de dolari pentru opt jucători ecuadorieni pentru a lăsa țara gazdă să câștige cu 1-0 meciul de deschidere. Ulterior, nicio dovadă nu a fost adusă pentru a susține acuzația.

Desfășurat pe stadionul Al-Bayt, din Al Khor, meciul s-a încheiat cu victoria naționalei Ecuadorului, care s-a impus cu 2-0, prin golurile înscrise de Enner Valencia, în minutele 16 (din penalty) și 31.

Valencia marcase și în minutul 3, dar reușita a fost anulată din motiv de offside .

Sudamericanii au dominat confruntarea, lăsând puține șanse gazdelor să aducă mingea în fața porții.

Muntari ar fi putut reduce din handicap pentru arabi, în minutul 86, dar șutul său a trecut puțin peste poartă, lăsând gazdele cu zero în dreptul statisticii care arată de câte ori au nimerit cadrul porții.

Ecuador devine astfel lideră în Grupa A, în care al doilea meci se va juca luni între Senegal și Olanda, de la ora 18:00.

Tot luni, în Grupa B au loc următoarele două partide:

Anglia – Iran (ora 15:00)
SUA – Țara Galilor (ora 21:00)

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ecuador Cupa Mondială FIFA 2022 Qatar