x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Erling Haaland, favorit să câștige titlul de golgheter al Champions League

Erling Haaland, favorit să câștige titlul de golgheter al Champions League

06 Sep 2022   •   17:03
Erling Haaland, favorit să câștige titlul de golgheter al Champions League

După startul în forță pe care îl are în tricoul lui Manchester City, Erling Haaland este marele favorit la câștigarea titlului de golgheter din Champions League. În schimb, cel mai bun marcator din stagiunea precedentă, Karim Benzema, e văzut cu a cincea șansă.

Atacantul norvegian confirmă din plin așteptările după venirea de la Borussia Dortmund și eforturile făcute pentru transferul său merită din plin. A devenit rapid golgheterul lui Manchester City și continuă să aibă același procentaj fabulos din perioada în care juca la Salzburg și Borussia Dortmund.

 

Cei de la City speră ca Haaland să fie omul care să îi ajute să câștige primul trofeu de Champions League din istoria clubului. Având în vedere forma în care se află, nu puțini oameni pasionați de pariuri pe Champions League vor miza pe Haaland pentru titlul de golgheter. Ce-i drept, și bookmakerii mizează pe el și îi oferă cota 4.00 să devină golgheterul competiției. Haaland îi depășește pe Kylian Mbappe (cota 7.00), Sadio Mane (cota 10.00), Mohamed Salah (cota 10.00), Karim Benzema (cota 14.00) și Robert Lewandowski (cota 14.00).

 

Haaland a împlinit în vară 22 de ani, dar are deja cifre excelente în Champions League: a marcat de 22 de ori în cele 19 meciuri disputate.

 

Cine sunt ceilalți favoriți la titlul de golgheter al Champions League:

 

Kylian Mbappe

 

Atacantul francez de la PSG are 23 de ani și este, alături de Haaland, un star din noua generație a fotbalului. În pofida vârstei, și el a acumulat deja o experiență importantă în Champions League. Spre exemplu, în stagiunea precedentă a marcat de 6 ori și a dat 6 pase decisive în cele 8 partide disputate în competiție. În total, Mbappe a ajuns la 33 de goluri în 53 de partide disputate în Champions League. La acestea se adaugă și cele 23 de pase pe care le-a dat. Așadar, Mbappe merită luat cu siguranță în calcul când vine vorba despre titlul de cel mai bun marcator.

 

Sadio Mane

 

Plecat în vară de la Liverpool la Bayern Munchen, Sadio Mane a început excelent în tricoul bavarezilor și vrea să confirme așteptările și în Champions League. Ce-i drept, Sadio Mane nu a mai excelat în ultimele sezoane din Champions League. În stagiunea precedentă a punctat de 5 ori în 13 meciuri pentru Liverpool, în urmă cu două sezoane de trei ori, iar în urmă cu trei sezoane de două ori. Cel mai bun sezon al său în Champions League a fost 2017/2018, cu 10 goluri în 11 partide. Fiind însă într-o echipă obișnuită să marcheze mult precum Liverpool, Mane poate spera și el la titlul de golgheter.

 

Mohamed Salah

 

Egipteanul a fost golgheterul lui Liverpool în ultimele sezoane din Champions League. În ultimul sezon a marcat de 8 ori în 13 meciuri, iar în urmă cu două de 6 ori în 10 partide. Cel mai bun sezon al său a fost 2017/18, cu 10 goluri în 13 partide. Salah este cel mai periculos om din atacul lui Liverpool și e un jucător care ajunge foarte ușor la finalizare, astfel că specialiștii îi acordă șanse destul de mari să devină golgheter.

 

Karim Benzema

 

Cu cele 15 goluri marcate, Karim Benzema a fost golgheterul Champions League în stagiunea precedentă. A fost, de altfel, cel mai bun sezon din cariera sa. Anterior, Benzema nu trecuse niciodată de borna de 10 goluri marcate într-un sezon de Champions League. Francezul și-a ajutat astfel din plin echipa să câștige al 14-lea trofeu Champions League din palmares.

 

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

×