x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fanul Diego - Diego Maradona s-a transformat in suporter de lux

Fanul Diego - Diego Maradona s-a transformat in suporter de lux

de Mihai Igirosanu    |    12 Iun 2006   •   00:00
Fanul Diego - Diego Maradona s-a transformat in suporter de lux

Asa cum a obisnuit la fiecare turneu final din ultimii ani, Diego Armando Maradona si-a sustinut cu multa caldura compatriotii si la meciul de debut al CM din Germania, 2-1 contra Coastei de Fildes.

Alaturi de cei 20.000 de suporteri veniti din Argentina, trupa lui Jose Pekerman a beneficiat si de sprijinul unui suporter de lux, in persoana celui mai iubit fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Maradona.

DEZLANTUIT. Desi a absentat la festivitatea de deschidere, acolo unde urma sa poarte trofeul la mijlocul terenului, alaturi de Pele si de supermodelul Claudia Schiffer, cel supranumit "El pibe d’oro" n-a putut rata confruntarea cu ivorienii. "Nu am venit in Germania pentru a-i vedea pe Pele si pe Franz Beckenbauer, ci pentru a ma bucura de fotbalul frumos ce va fi practicat", si-a motivat Diego lipsa de la ceremonia de vineri. Sambata seara, la Hamburg, Maradona a fost cu toata fiinta sa alaturi de actualele staruri argentiniene, Saviola sau Riquelme. Imbracat intr-un tricou in culorile nationale, fostul imens fotbalist si-a manifestat prin gesturi si tipete sprijinul pentru nationala Argentinei, afisand entuziasmul unui adevarat suporter.

MULTUMIRI. Prezenta sa a fost apreciata de toti componentii delegatiei argentiniene, in frunte cu selectionerul Jose Luis Pekerman. "As dori sa-i multumesc din suflet lui Diego Maradona, cel care reprezinta prestigiul poporului argentinian, precum si publicului de pe stadion, care ne-a facut sa ne simtim ca acasa", a declarat Pekerman. Interesant este ca actualul antrenor al "pumelor" este in mod regulat victima criticilor acerbe ale lui Maradona, care ii contesta capacitatile manageriale la aproape fiecare aparitie publica. "Pekerman este un maniac al cifrelor, dar din nefericire nu simte absolut deloc ce se intampla in timpul unui meci pe teren", spunea in urma cu o luna Diego, in cadrul unui show televizat la televiziunea nationala din capitala Buenos Aires.

PEKERMAN, OPTIMIST
Dupa victoria contra Coastei de Fildes, selectionerul Jose Pekerman s-a aratat foarte satisfacut: "Sunt multumit ca am invins. Am infruntat un adversar care a aratat ca nu a venit aici ca simplu debutant. Coasta de Fildes are sanse foarte mari si de aceea apreciez aceasta victorie, care este una muncita. Timp de 20 de minute, echipa a facut un fotbal frumos, jucand calm, construind si creandu-si spatii. Acest succes ne aduce increderea ce ne va permite sa ne imbunatatim evolutiile", a declarat Pekerman. "Am platit tribut lipsei de experienta", a replicat antrenorul "elefantilor", francezul Henri Michel.

×
Subiecte în articol: maradona mondial 2006 diego pekerman