x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FCSB, învinsă de FC Lugano cu 2-1, a ratat câştigarea Grupei G a Europa League

FCSB, învinsă de FC Lugano cu 2-1, a ratat câştigarea Grupei G a Europa League

07 Dec 2017   •   23:58
FCSB, învinsă de FC Lugano cu 2-1, a ratat câştigarea Grupei G a Europa League

FCSB a fost învinsă de formaţia elveţiană FC Lugano cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi a terminat pe locul al doilea în Grupa G a Europa League la fotbal.

Vicecampioana României a făcut un meci slab, fiind surprinsă de o solidă echipă elveţiană, care a punctat de două ori în prima jumătate de oră, prin Fabio Daprela (3), Balint Vecsei (32), în timp ce FCSB a înscris o singură dată, prin Harlem Gnohere (60).

FCSB, mare favorită la câştigarea grupei, după ce îşi asigurase calificarea în şaisprezecimile de finală ale competiţiei, cu două etape înainte de final, a eşuat în obiectivul său după ce a pierdut ultimele două partide, iar Viktoria Plzen le-a câştigat ultimele două, 2-0 cu FCSB şi 2-0 cu Hapoel Beer Sheva.

Antrenorul Nicolae Dică i-a lăsat pe banca de rezerve pe titularii Niţă, Momcilovic, Pintilii şi Gnohere, preferând să înceapă cu Andrei Vlad în poartă, la mijloc cu Golofca şi De Amorim, precum şi cu Florinel Coman vârf de atac.

''Roş-albaştrii'', care câştigaseră cu 2-1 în Ţara Cantoanelor, au fost surprinşi în minutul 3, când fundaşul Fabio Daprela a prins un voleu de la 22 de metri, după o minge respinsă greşit de apărare.

FCSB putea obţine o lovitură liberă indirectă din careul oaspeţilor, după un joc periculos al lui Golemic la Tănase, dar arbitrul nu a acordat nimic, faza a continuat, iar şutul lui Golofca a fost respins de portar (20). Un minut mai târziu, Enache a tras peste poartă fără preluare, finalizând o fază prelungită de atac. Coman a irosit o bună şansă, şutul său de la 16 metri fiind telefonat (25).

Lugano a mai dat o lovitură în min. 32, când Vecsei s-a întors fără probleme de lângă Larie şi a şutat fără speranţe pentru portarul Vlad. Oaspeţii au fost foarte aproape de golul al treilea (34), dar Vlad a respins foarte bine şutul lui Bottani.

Până la pauză, FCSB a avut o singură oportunitate notabilă, un şut bun al lui Nedelcu de la circa 35 de metri (42), care a ocolit de puţin poarta.

FCSB a dominat jocul şi în repriza secundă, dar a făcut-o steril, nereuşind să îi creeze ocazii clare de gol. Echipa lui Dică a reuşit să înscrie în min. 60, cu şansă, într-un moment în care era în zece oameni, şutul lui Gnohere fiind deviat de Vladimir Golemic.

Gazdele nu au reuşit mai multe nici după gol, singurele acţiuni notabile fiind un şut al lui Larie de la distanţă, fără probleme pentru portar (86) şi un şut al lui Gnohere (90), respins de Da Costa. Lugano a avut o situaţie destul de bună prin Sabbatini (87).

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

FCSB - FC Lugano 1-2 (0-2)
Au marcat: Harlem Gnohere (60), respectiv Fabio Daprela (3), Balint Vecsei (32).
Bucureşti, Arena Naţională: circa 13.000 spectatori
Europa League - Grupa G
În tur: 2-1

Au evoluat echipele:
FCSB: 99. Andrei Daniel Vlad - 44. Gabriel Enache, 3. Ionuţ Larie, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais - 23. Ovidiu Popescu, 6. Dragoş Nedelcu - 22. Cătălin Golofca (98. Dennis Man, 46), 10. Florin Tănase (căpitan; 15. Marko Momcilovic, 61), 29. William de Amorim (9. Harlem Gnohere, 41) - 17. Florinel Coman. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă - 5. Mihai Pintilii, 8. Lucian Filip.
Lugano: 1. David Da Costa - 96. Guy Eloge Koffi Yao (7. Younes Bnou-Marzouk, 87), 6. Dominik Kovacic, 5. Vladimir Golemic, 30. Fabio Daprela - 21. Radomir Milosavljevic, 18. Mario Piccinocchi (căpitan; 14. Jonathan Sabbatini, 41), 17. Balint Vecsei - 9. Antonini Culina (91. Dragan Mihajlovic, 74), 10. Mattia Bottani, 8. Davide Mariani. Antrenor: Pierluigi Tami.
Rezerve neutilizate: 23. Joel Kiassumbua - 22. Steve Rouiller, 34. Stefano Guidotti, 95. Carlo Manicone.

Arbitru: Nikola Dabanovic; arbitri asistenţi: Milovan Djukic, Jovica Tatar; arbitri adiţionali: Milos Boskovic, Milos Savovic; arbitru de rezervă: Vladan Todorovic (toţi din Muntenegru)
Delegat UEFA: Eduard Dervishaj (Spania), observator UEFA pentru arbitri: Ghevorg Hovhanisian (Armenia)
Cartonaşe galbene: Kovacic (35), Bălaşa (71), Nedelcu (72), Da Costa (89).

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Europa League fcsb