x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA a stabilit arbitrii care vor împărţi dreptatea la Mondialul din Brazilia

FIFA a stabilit arbitrii care vor împărţi dreptatea la Mondialul din Brazilia

15 Ian 2014   •   13:49
FIFA a stabilit arbitrii care vor împărţi dreptatea la Mondialul din Brazilia

FIFA a anunţat miercuri componenţa celor 25 de brigăzi de arbitri care vor oficia la turneul final al CM 2014, în Brazilia.

Printre cei nominalizaţi se află şi englezul Howard Webb, arbitrul ultimei finale mondiale, Spania - Olanda, în care a acordat nu mai puţin de 14 cartonaşe galbene şi unul roşu.

Arbitrii sunt repartizaţi în funcţie de confederaţie: Asia (patru trio-uri, o pereche), Africa şi CONCACAF (trei trio-uri, două perechi), CONMEBOL (cinci trio-uri, o pereche), Oceania (un trio şi o pereche) şi Europa (nouă trio-uri şi o pereche).

Printre cei mai cunoscuţi arbitri europeni se mai află şi olandezul Bjorn Kuipers, portughezul Pedro Proenca sau spaniolul Carlos Velasco Carballo, dar, bizar, niciun francez.

"Selecţia oficialilor pentru Brazilia s-a făcut în principal pe baza personalităţii lor şi a calităţii de a înţelege fotbalul în sensul de a citi jocul şi abordările tactice ale echipelor în fiecare meci", a anunţat FIFA pe site-ul oficial.

Până la debutul CM 2014, grupul de arbitri selecţionaţi, care provon din 43 de ţări,  va participa la trei seminarii, în februarie, martie-aprilie şi cu zece zile înainte de startul competiţiei.

×
Subiecte în articol: fifa cm 2014 arbitri