x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA dezvăluie tehnologia din spatele deciziei de a nu-i acorda lui Cristiano Ronaldo golul cu Uruguay

FIFA dezvăluie tehnologia din spatele deciziei de a nu-i acorda lui Cristiano Ronaldo golul cu Uruguay

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   17:31
FIFA dezvăluie tehnologia din spatele deciziei de a nu-i acorda lui Cristiano Ronaldo golul cu Uruguay
Sursa foto: Hepta

FIFA a dezvăluit marți motivul pentru care primul gol al Portugaliei împotriva Uruguayului nu i-a fost acordat lui Cristiano Ronaldo. Inițial starul portughez fusese creditat cu reușita lui Fernandes.

Atacantul în vârstă de 37 de ani a crezut în minutul 54 al meciului cu Uruguay că este autorul celui de al doilea său gol de la Cupa Mondială 2022. Mingea centrată de Fernandes a trecut razant deasupra capului lui Ronaldo și s-a oprit în poarta adversă.

FIFA - cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație a furnizorilor de mingi - a explicat de ce Ronaldo nu a creditat reușita trecută în contul lui Fernandes..

O declarație a FIFA furnizată pentru ESPN menționează:

"În meciul dintre Portugalia și Uruguay, folosind tehnologia Connected Ball cu care este dotată mingea oficială Al Rihla, de la adidas, suntem în măsură să arătăm în mod definitiv că nu a existat niciun contact cu mingea din partea lui Cristiano Ronaldo la primul gol al meciului. Nu a putut fi măsurată nicio forță externă asupra mingii, după cum arată lipsa „bătăilor inimii" în măsurătorile noastre. Senzorul IMU de 500 Hz din interiorul mingii ne permite să fim foarte exacți în analiza noastră."

Cea mai recentă minge de la Cupa Mondială a FIFA permite ca datele în timp real să fie transmise oficialilor de meci, ajutând la deciziile de offside și la anunțarea golurilor.

Fernandes a clarificat însă dezbaterea cu privire la cine ar fi trebuit să primească golul de departajare împotriva Uruguayului.

După ce a marcat un penalty în finalul partidei care a dus la victoria cu 2-0, mijlocașul lui Manchester United a declarat: „Am sărbătorit ca și cum ar fi fost golul lui Cristiano. Mi s-a părut că el a atins mingea. Scopul meu a fost să centrez pentru el. Suntem mulțumiți de victorie, indiferent cine a marcat. Cel mai important lucru este că ne-am atins obiectivul, care este să fim în turul următor".

Portugalia și-a asigurat locul în optimi cu victorii în fața Ghanei și Uruguayului, ceea ce înseamnă că se poate relaxa și își poate odihni titularii în ultima confruntare din faza grupelor, vineri, împotriva Coreei de Sud.

 

(sursa: Mediafax)

×