x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FIFA lansează campania „Fotbalul unește lumea" pentru Cupa Mondială din Qatar

FIFA lansează campania „Fotbalul unește lumea" pentru Cupa Mondială din Qatar

15 Noi 2022   •   23:35
FIFA lansează campania „Fotbalul unește lumea" pentru Cupa Mondială din Qatar

FIFA a lansat campania "Fotbalul unește lumea", la care participă unele dintre cele mai mari vedete ale sportului, printre care argentinianul Lionel Messi și portughezul Cristiano Ronaldo, în contextul în care mai sunt doar câteva zile până la startul Cupei Mondiale masculine din Qatar.

FIFA susține că inițiativa este concepută pentru a arăta cum fotbalul poate uni oamenii în timpul competiției și subliniază "speranța", "bucuria" și "pasiunea" ca fiind trăsături cheie.

Alți fotbaliști care apar în videoclip sunt trioul brazilian Neymar, Kaká și Alisson Becker, francezii Karim Benzema și Emmanuel Petit, polonezul Robert Lewandowski, Didier Drogba din Coasta de Fildeș, senegalezul Édouard Mendy și Hassan Al-Haydos din Qatar.

Mai apar Lucy Bronze din Anglia, Giulia Gwinn din Germania și Carli Lloyd din Statele Unite.

"Fotbalul unește oamenii ca nimic altceva, iar Cupa Mondială FIFA va fi o celebrare a acestei unități și a pasiunii pentru jocul pe care îl iubim atât de mult", a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino.

"Deși fotbalul este și ar trebui să fie principalul nostru obiectiv, Cupa Mondială FIFA se referă, de asemenea, la valori și cauze care se extind mult dincolo de teren și suntem încântați că vedete ale fotbalului din trecut și din prezent ni s-au alăturat pentru a promova și a evidenția aceste subiecte, care, de asemenea, unesc întreaga lume."

El a adăugat: "Campania este acolo pentru a sărbători fotbalul, iar jucătorii ne-au oferit startul ideal, dar sportul nostru este, de asemenea, despre fani.

"În acest fel, ne dorim ca ei să facă parte din sărbătoarea globală și de aceea invităm fanii din întreaga lume să își arate pasiunea pentru fotbal pe rețelele de socializare și, prin aceasta, să dea exemplul modului în care fotbalul unește lumea."

Cea mai recentă campanie a FIFA vine la doar câteva zile după ce Infantino și secretarul general Fatma Samoura au pledat pe lângă cele 32 de echipe care se îndreaptă spre Qatar pentru "a se concentra asupra fotbalului" și "a nu permite ca sportul să fie târât în fiecare bătălie ideologică sau politică existentă".

De asemenea, a interzis naționalei Danemarcei - una dintre cele 10 echipe europene care s-au angajat să poarte o banderolă "OneLove" - să poarte un tricou de antrenament care evidențiază situația Qatarului în ceea ce privește drepturile omului.

Belgia, Anglia, Germania, Olanda, Portugalia, Elveția și Țara Galilor sunt așteptate să poarte banderola.

Regulamentul FIFA pentru acest turneu prevede că este "interzisă afișarea de către jucători și oficiali a mesajelor politice, religioase sau personale, precum și a sloganurilor de orice fel, în orice limbă sau formă, pe uniformele de joc sau de echipă, pe echipament sau pe corp".

Pregătirile pentru Cupa Mondială FIFA au fost în mare parte umbrite de dezbaterile privind situația Qatarului în ceea ce privește drepturile omului și capacitatea de a găzdui turneul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondiala qatar campanie fifa