x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Finala Europa League, tot o afacere iberică

Finala Europa League, tot o afacere iberică

02 Mai 2014   •   09:34
 Finala Europa League, tot o afacere iberică

Benfica şi FC Sevilla s-au calificat aseară în Finala Europa League (14 mai, Torino), trecând de Juventus, respectiv Valencia.

Benfica Lisabona s-a calificat în finală, după ce a terminat la egalitate cu Juventus, la Torino, 0-0, în manşa a doua a semifinalelor competiţiei. Benfica, victorioasă în tur cu scorul de 2-1, va juca pentru al doilea an consecutive finala celei de-a doua competiţii continentale ca valoare.

Echipa lusitană a plătit însă un preţ scump pentru finala pe care o va disputa chiar la Torino, pe ''Juventus Stadium'', în data de 14 mai, cu Sevilla, urmând să fie lipsită de Enzo Perez, Markovic şi Salvio.

FC Sevilla s-a calificat în finala Europa League la fotbal, graţie unui gol marcat în ultimele momente ale meciului cu Valencia, care a reuşit doar o victorie de palmares, cu scorul de 3-1 (2-0), în manşa secundă a semifinalelor. După 2-0 pentru andaluzi în tur, Valencia a reuşit să marcheze de trei ori pe Mestalla, prin Sofiane Feghouli (14), Beto (26, autogol), Jeremy Mathieu (69), iar ''liliecii'' erau cu un pas în finala de la Torino. În prelungiri, Stephane M'Bia (foto) a marcat cu capul şi a adus calificarea echipei din Sevilla în finală.

Real Madrid şi Atletico Madrid, finalistele Ligii Campionilor, vor disputa finala pe 24 mai, la Lisabona, pe arena Da Luz.

(foto UEFA.com)


 

 

 




×